Почетна » ШТРАЈК У ПОШТИ СЕ НАСТАВЉА Радници огорчени због бахате директорке, Мира у паници ПРЕТИ ДА ЋЕ ПРОТЕСТ УГУШИТИ СИЛОМ!

ШТРАЈК У ПОШТИ СЕ НАСТАВЉА Радници огорчени због бахате директорке, Мира у паници ПРЕТИ ДА ЋЕ ПРОТЕСТ УГУШИТИ СИЛОМ!

од admin
0 коментар
 
Tако тврди група запослених која нам се обратила, а којима су управници пренели информације из кабинета директорке. Ако се то деси, то неће бити први пут, јер се слична ситуација била и 2017, када су запослени у Главном поштанском центру у Земуну такође зауставили рад. Тада је уз помоћ полиције обезбеђен несметан пријем и одлазак пошиљки, чиме је формално обустављен протест.
 
Баш због тога, Петровићева, која сада не може да контролише ситуацију, опет прети полицијом јер јој нису успеле претње отказима, које је покушала да примени у ГПЦ Земун. Пошто нико од радника није желео да прими њеном упозорење, а нормалан саобраћај није обезбеђен ни довођењем људи из других радних јединица, она полицијом, преко руководиоца радних јединица, застрашује раднике.
Извор „Блица“ близак кабинету Петровићеве каже да је она у паници и да више не бира средства како да заустави протесте који се шире.
 
– Од руководилаца радних јединица затражила је да о сваком протесту обавесте полицију и од ње затраже да раднике врати на посао јер нису пријавили окупљање. Јуче је пошту 18230 у Сокобањи посетио полицајац и затражио информације о протестима и учесницима. Све у свему, упозорења пред отказ која су упућена у среду запосленима у ГПЦ нису дала резултате, па се сада системом гласина о упаду полиције покушавају застрашити радници. То је створило контраефекат, јер сада све већи број радника прекида рад широм Србије, у знак солидарности са људима у ГПЦ – наводи наш саговорник и додаје:
– Петровићева оваквим гестовима злоупотребљава полицију не да би успоставила ПТТ саобраћај, већ да би заштитила себе. Она је уплашена да њени политички партнери, који су је и довели на то место, губе веру да она може да руководи овако великим системом.
Саговорник „Блица“ каже да су незабележена два овако велика протеста за само годину и по дана.
 
– Запослени су толико огорчени материјалним положајем да неће одустати од својих захтева чак ни под Мириним претњама полицијом. Уосталом, она и не жели да разговара са њима, већ то ради само са синдикалцима, којима привилегијама омогућава да штите више њене него интересе радника. Изненађење је да и део њених блиских сарадника више није спреман да је брани. Тако су Горан Ђерић, извршни директор „Поште“, и Небојиша Денда, руководилац ГПЦ у среду понудили оставке, али она није хтела да их прихвати – каже извор „Блица“.
Његове наводе потврђују и запослени.
 
– Пренето нам је да ће се у разбијање протеста укључити полиција. Такве гласине пласирају се из кабинета директорке, која жели да нас спречи да се боримо за голи живот. Петровићева не може протесте да угуши силом јер ми нећемо одустати док нам не да плате од којих можемо да живимо – каже Љубиша Симић, радник поште у Новом Саду.
 
Полицајац у Сокобањи тражио информације о штрајку
 
Запослени у Сокобањи су нам потврдили да их је јуче посетило полицајац.
 
– Ушао је униформисани полицајац који је упитао раднике на шалтеру да ли неко од наших запослених штрајкује. Колегиница је упитала да ли се он то интересује приватно или службено. Када је одговорио да му је потребна службена информација, која подразумева и имена запослених који протестују и из ког су синдиката, ми смо га упутили на контролора поште, пошто управник у том тренутку није био ту. Он је са њим након тога обавио званичан разговор, иако наша пошта није у штрајку – кажу у пошти у Сокобањи.
Слађана Вукашиновић     Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар