Почетна » „Штрајковаћу док не истерам све паразите из општине“: Миодраг Шошкић започео протест и штрајк глађу

„Штрајковаћу док не истерам све паразите из општине“: Миодраг Шошкић започео протест и штрајк глађу

од Други Пишу
0 коментар

Миодраг Шошкић из села Мишевићи на Златару започео је јутрос протест и штрајк глађу испред зграде Општине Нова Варош, незадовољан односом локалне самоуправе према овом селу, али и пољопривредницима на том подручју. Он поручује да неће одустати од својих намера све док, како каже, „не истера паразите из тамошње локалне самоуправе“.

Како наводи, он је пре неколико месеци продао последњу краву да би платио порез општини , а они, са друге стране, ништа не враћају селу. Кап која је прелила чашу да се одлучи на овај протест је сазнање да у општини нису ни знали да код њих постоји село Мишевићи и да припада Новој Вароши.

„Годинама се обраћамо и ја и комшије општини, а они 99 одсто не знају да ми припадамо општини Нова Варош, а знају да шаљу решења за порез, знају да их ја храним. И овде сам јер они угњетавају мој народ, моје комшије. Не можемо ни млеко да предамо јер нема пута. Село нема основну инфраструктуру, школу, телефоне, интернет… Наше село се окружује смећем, копају рупе где стигну, не смемо говеда да пустимо. Живимо као наши преци пре 1.000 година, а сврстани смо у развијене општине“, каже Миодраг Шошкић за Нова.рс.

Он поручује да ће штрајковати глађу и бити испред општине све док „паразите из општине не истера“.

„Новој Вароши више није потребна ни општина ни полиција. Председник општине треба да се стиди, каже дошао Шошкић да се дере испред општине. Не дере се него има подршку свакога ко је прошао овуда данас. Општина Пријепоље као неразвијена општина својим сељацима је дала да не плаћају порезе, а Нова Варош као развијена општина узима нам и црно испод ноктију. Задњу краву сам продао да бих платио порезе и испоштовао државу и они су ме довели овде, и нећу одустати“, поручио је Шошкић.

Он је истакао у изјави за наш портал да ако он „цркне“, његова деца ће доћи да га замене, јер не може више да трпи неправду.

Подсетимо, Миодраг Шошкић протестовао је и испред чачанске општине почетком фебруара прошле године јер деци из основних школа и његовој ћерки две године није враћен новац од екскурзије која није изведена због коорне.

Након протеста држава је новац деци вратила, док ће осталим грађанима то тек учинити током ове године.

Љубица Сокић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар