Почетна » Студенти поново блокирали Ректорат универзитета у Новом Саду: Спречили почетак гласања за студентски парламент, на лице места јутрос дошла и полиција

Студенти поново блокирали Ректорат универзитета у Новом Саду: Спречили почетак гласања за студентски парламент, на лице места јутрос дошла и полиција

од Други Пишу
0 коментар

Студенти Филозофског факултета у Новом Саду поново су блокирали Ректорат Новосадског универзитета како би спречили одржавање избора за студентски парламент, преноси данас портал 021.

Студенти су ноћ провели у Ректорату, а полиција је око 10 сати јутрос дошла у зграду.

Избори за Студентски парламент Филозофског факултета требало је да почну у 8 часова, али након отпочете блокаде установе у којој је требало да се одржи гласање, то се није догодило.

Студенти су најавили да ће блокада трајати до даљег, што значи и после 16 часова – до када би избори требало да трају.

Студенткиња Мила Пајић из неформалне групе СТАВ рекла је за 021.рс да окупљени чекају да им се обрате ректор Универзитета у Новом Саду Дејан Мадић и деканка Филозофског факултета Ивана Живанчевић Секеруш.

Студенти се противе начину на који се одржавају избори на Филозофском факултету јер, како су раније навели, могу да се кандидују само представници званичних студентских организација.

Они су недавно такође блокирали Ректорат и држали га тако 24 сата како се не би одржали избори.

Studenti blokriali Rektorat u Novom Sadu Foto: N1

Фонет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар