Почетна Друштво Суботица: Концерт Баје Малог Книнџе за сеоску славу, у дворишту основне школе

Суботица: Концерт Баје Малог Книнџе за сеоску славу, у дворишту основне школе

од Други Пишу
0 коментар

Концерт Баје Малог Книнџе најављен је поводом сеоске славе за недељу, 4. јун, у дворишту основне школе „Боса Милићевић“ у Новом Жеднику код Суботице. Управа Српске православне црквене општине и парохије чантавирске у Новом Жеднику позвала је све вернике да дођу на прославу уз музику испод шатора

Концерт Баје Малог Книнџе, најављен је поводом сеоске славе за недељу, 4. јун, у дворишту основне школе „Боса Милићевић“ у Новом Жеднику код Суботице.
Позив на сеоску славу у Новом Жеднику најављен је на Фејсбук страни Моје село Нови Жедник, а званично је и управа Српске православне црквене општине и парохије чантавирске у Новом Жеднику позвала све вернике да дођу на прославу уз музику Баје Малог Книнџе.

Све чешћи репертоар у предграђу Суботице

„Од ‘некоме ће метак усред чела’, до импозантног опуса у којем велича алкохол, коцкање и различите друге овисности, са колоритним описима њихових ефеката по себе и људе у својој околини, песме где Баја Мали Книнџа велича осуђене за ратни злочин спадају у чешћи репертоар код дернека какав ће бити у предграђу Суботице“, реаговао је Демократски савез Хрвата Војводине на званичној Фејсбук страници странке.

Наметање националистичке реторике

„У срединама као што је Суботица таква реторика није случајна. Надрилекарка која се појавила у „Рибникару“ да ради са ђацима након трагедије је била показатељ да овакве ствари следе. Баја Мали Книнџа је парадигма ратног хушкања. Радикали су се вратили директно на извор“, рекао је Бранислав Гута Грубачки из удружења грађана Нови потимизам, за портал „Времена“. Он каже да је овај садржај наметнут деци националистичком реториком.

„Постоји тендеција да се одржи националистичка тензија у друштву. Без обзира на море спонтаних лудости у друштву, за ово бих рекао да је скретање пажње са главних проблема. И сада се ми бавимо тиме уместо грађанским протестима“, каже Грубачки.

Непримерено за тренутак и школско окружење

Они су упитали да ли је примерено у данима после две трагедије које су из темеља уздрмале ово друштво, у дворишту једне суботичке основне школе дозволити јавни наступ „баш овога човека“.

Према писању појединих медија, концерт Баје Малог Книнџе на Ташмајдану који је био заказан за 27. мај, померен је на 24. јун због недавне трагедије која се догодила у школама.

Foto: Printskrin/Youtube

З.С./021/Време

Можда ти се свиди

Оставите коментар