Почетна » Сумњив извештај: Породица пилота тврди да он никад није пио

Сумњив извештај: Породица пилота тврди да он никад није пио

од admin
0 коментар

Супруга и отац пилота Омера Мехића разочарани извештајем Војне комисије о паду хеликоптера. Они кажу да њихов супруг и син никада није пио и да је живео за Војску.

“Разочарана сам много у тај извештај, не верујем у њега. Да је мој Омер стварно био пијан, као што кажу, зашто то нису саопштили други дан после трагедије, када је завршена обдукција, него после више од две недеље. Због чега им је требало толико времена да кажу? До јуче је био херој, а данас испаде он кривац за смрт свих у хеликоптеру”, каже Омерова супруга Славица.

 

Она тврди да Омер никада није пио.

 

“Толике године сам провела са њим у браку, ваљда познајем свог мужа. Он је имао војнички режим живота, строго је водио рачуна и пазио шта једе, сваки дан је пешачио”, каже Славица.

Славица је са Омером како каже провела предивних 18 година у браку, из којег има два сина Давида (17) и Дениса (14).

“Ево вам само један пример да он није пио. Старији син Давид, који је репрезентативац у одбојци, вратио се са такмичења из Турске. Тада је донео Омеру два пива“ефес“, то је било 4. марта. Омер их је само погледао и ставио у фрижидер. Није узео да их попије, иако их је донео његов миљеник. И дан данас та пива стоје. А не да је пио на радном месту“, каже Славица.

Она каже да је очекивала неки сумњив извештај, али овако нешто јој „није у сну није пало“. Овај извештај ју је запрепастио и потпуно сломио његове родитеље, оца Рамиза и мајку Фатиму.

 

Омеров отац такође тврди да Омер никада није пио, као и да је био частан официр.

 

„Нисам то очекивао. Прво, мој син никада није пио. То да буде јасно. Никад алкохол није трошио. То што су написали је немогуће. Апсолутно немогуће! И то ће вам рећи сви који су Омера познавали. Он је био свестан свог посла, свестан тога што ради. Окривити тако људе који не могу да се бране… Мртва уста не говоре. Нема ту душе, одговорно тврдим и то могу крвљу потписати да мој син алкохол није трошио“.

„Одговорно тврдим и то могу крвљу потписати да мој син алкохол није трошио. Он је знао да му је опасно на послу. Омер је био частан и поштен официр и не би се тиме играо. Знао је шта ради“, изјавио је Рамиз Мехић.

У извештају тужилаштва о паду војног хеликоптера наводи се да су у крви и урину пилота Омера Мехића пронађени трагови алкохола.

Обдукциони налази погинулих чланова посаде у несрећи војног хеликоптера код Сурчина показали су, како се тврди у извештају, да је у крви пилота било 0,68 промила, а 1,30 промила у урину.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је јуче да су пилоти и лекари ,страдали у удесу хеликоптера кад је погинуло шесторо чланова посаде и беба, за њега хероји.

(Мондо.рс)

Можда ти се свиди

Оставите коментар