Почетна » Сутра велики протест српских пољоприредника

Сутра велики протест српских пољоприредника

од Други Пишу
0 коментар

Пољопривредници из целе Србије најављују масован протест за сутра у 19х у месту Госпођинци, а након што министар Недимовић није испунио њихове захтеве, који су, између осталог, подразумевали укидање забране извоза примарних намирница, што је урађено делимично.

Како је за Нову потврдио Милета Сланкаменац, они су у контакту са пољопривредницима из целе Србије и очекују велики одзив.

Подсетимо, прошлог уторка пољопривредници су са састанка са министром Недимовићем изашли незадовољни.

„Недимовић је рекао да ће бити укинута забрана извоза пшенице, кукуруза, сунцокрета и уља до септембра, а после тога ће се разматрати ситуација на тржишту“, рекао је потпредседник Иницијативе за опстанак пољопривредника Србије Радослав Адамовић

Додао је да је Недимовић рекао да се решавање њихових захтева за укидање акцизе на гориво за 100 литара дизела по хектару и субвенције дела цене минералног ђубрива мора одложити до формирања нове владе.

Захтев за субвенцијом од 300 евра по хектару, према речима Адамовића биће одложен до следеће године и пројектовања републичког буџета.

„Нисмо задовољни испуњењем наших захтева и након разматрања на Управном одбору донећемо одлуку о даљим корацима“, рекао је Адамовић.

Иницијатива за опстанак пољопривредника Србије формирана је недавно и пре двадесетак дана је предала захтеве Влади Србије у писменој форми, а јутрос су њени представници разговарали са Недимовићем.

У међувремену, Влада Србије донела је одлуку о одобрењу извоза 4.000 тона рафинисаног сунцокретовог уља у ринфузу, као и укидање одлуке о забрани извоза пшенице и кукуруза.

Пољопривредници подвлаче да не желе подршку политичких партија, нити политичара појединачно.

Нова с/енергетски портал

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × three =