Почетна » Свадбе скупље за 30 одсто, ево колики је сада минимум да се нађе у коверти да би младенци „покрили“ венчање

Свадбе скупље за 30 одсто, ево колики је сада минимум да се нађе у коверти да би младенци „покрили“ венчање

од Други Пишу
0 коментар

Венчање је постало прилично велики трошак како за младенце, тако и за госте.

У односу на прошлу годину, цене венчања у 2023. години су око 30 одсто веће, истакао је председник „Ивент Индустрије Србије“ Бошко Бубања и додао да чак ни организатори не могу да гарантују цену која се у старту уговором дефинише.

Како Бубања објашњава, већ постоји један члан у закону који дозвољава ресторану да коригује цену свадбе од 10 до 15 одсто.

У односу на остале градове у Србији, престоница предњачи са ценама.

– Београд предњачи са ценама, креће се по особи од 50-150 евра. Средњи ресторани крећу од 50, наравно има јефтинијих где је цена отприлике 5 евра, али испод те се не може наћи у престоници. По Србији се може то још негде наћи, цена је отприлике 28 до 30 евра али хајде да кажемо да је негде 50 па плус, за Београд – рекао је Бубања.

Према истраживању, за изнајмљивање венчанице и одела за младожењу потребно је издвојити најмање 400 евра, за музику минимум 1.500 евра, торту 300 евра, матичар кошта око 150 евра (тачније 16.000 динара), а црквено венчање износи до 200 евра.

Такође, треба имати у виду и остале трошкове, попут ресторана, декорација, фотографа и тако даље.

– Свадба од 100 људи, када се све узме у обзир бидербајер, венчаница, одело, ципеле, бурме, позивнице, кићанке, ресторан, бенд, торта и остало… Рачунајте да то кошта сигурно 10.000 евра – набраја цене Бубања.

Имао је поруку и за госте.

– Оно што ту морамо да истакнемо је да и гости који долазе на свадбу морају сада више да поведу рачуна како долазе на свадбу. Не може се више ићи на свадбу са 50 евра по особи, него то мора мало више. Онда ако имамо 100 гостију и свако понесе 100 евра за поклон, покрили смо свадбу. Родитељи ће ту мало појачати и младенцима ће остати за неко лепо путовање после свадбе – изјавио је Бубања гостујући на Прва ТВ.

FOTO: ANDRII SHEVCHUK / ALAMY, FC_ITALY / PROFIMEDIA

Марија Лекић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар