Почетна » Светионик знања: Представљена платформа за окупљање младих

Светионик знања: Представљена платформа за окупљање младих

од Други Пишу
0 коментар

У петак, 21. октобра у АСК центру у Београду свечано је представљен пројекат „Алумни мрежа: Светионик знања“ и почетак тродневног семинара за младе активисте односно ученике трећег и четвртог разреда средње школе.

Учесницима је представљен и Дигитални Ресурсни Центар (ДРЦ) на ком је кроз вертикалу „Активизам“ доступан материјал за едукацију у овој области. Ова платформа имаће улогу централног окупљања младих у Србији.

Кроз овај пројекат млади ће путем семинара и уз упознавање стручних лица добити основна знања и бити охрабрени на учење и развој сопствених идеја и пројеката.

Пројекат је подржан од стране Амбасаде Сједињених Америчких Држава у чије име се Холлy Зардус, аташе за културу Амбасаде САД у Београду, се захвалила организаторима и учесницима на труду и иницијативама које се предузимају.
„Кроз ову подршку ми не желимо да вам говоримо шта да радите већ да то ви нама кажете и да уз нашу подршку реализујемо заједно“, рекла је Зардус.

Присутнима су се обратили и Андреј Баланч, извршни директор, и Маја Рубин, пројект менаџерка, који су изразили велику захвалност на подршци и препознавању важности цивилног сектора чија се будућност огледа у младим људима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар