Почетна » СВИ СУ РЕАГОВАЛИ Београђани су од јуче нервозни, а ово је прави узрок тога

СВИ СУ РЕАГОВАЛИ Београђани су од јуче нервозни, а ово је прави узрок тога

од admin
0 коментар

Нагло захлађење није пријало многима!

Хронични пацијенти, али и здрави, осетили су многе тегобе, а лекари не искључују могућност да је то због нагле промене времена и пада температуре ваздуха за око 20 степени.

Грађани од прекјуче осећају нервозу, малаксалост, бол у мишићима, поспаност, али и јаку главобољу.

– Дошао сам код лекара јер не памтим да ме је оволико болела глава. Спавао сам јуче више од 15 сати – каже Милован П. (52), кога смо затекли у Дому здравља Стари град.

– Боли ме сваки мишић. Не знам да ли је вирус, па сам дошла код лекара – додаје Драгица З. (63), коју смо затекли у истој чекаоници.

Прим. др Невенка Димитријевић, председница секције опште медицине у Српском лекарском друштву, каже за „Ало!“ да су све то могуће последице промене времена. Она додаје да су реаговали и хронични болесници.

– Кардиоваскуларни болесници и оболели од респираторних болести осетили су ове метеоролошке промене. Јављају се људи и због упале дугих мишића и болова у врату. Наравно, хронични болесници нека прате своје стање. Уколико им се здравствено стање погорша, нека се јаве свом изабраном лекару – каже прим. др Димитријевић.

Према њеним речима, било би идеално да, ко може, не излази уколико му временски услови сметају.

– Требало би да пити доста воде, одмарати се и избегавати стрес. Хронични пацијенти нека се придржавају прописане терапије – саветује наша саговорница.

Р. Б.  Ало

Можда ти се свиди

Оставите коментар