Почетна » СЗС блокирао РТС, без инцидената (ФОТО)

СЗС блокирао РТС, без инцидената (ФОТО)

од admin
0 коментар
rts7

 Како јавља „Данас“, блокада улаза Радио-телевизије Србије (РТС) ушла је у пети сат и пролази без инцидената. Сва три улаза телевизије су и даље блокирана, а уласка у зграду и даље нема, док запослени излазе несметано. Протест и блокаду обезбеђује више од 20 полицајаца у цивилу, који стоје са стране, и свега три униформисана, који се налазе на паркингу испред зграде РТС.

Чланови и симпатизери „Двери“ окупили су се око 12 часова данас испред Народне Скупштине Републике Србије, где су након краћег говора предвођени лидером Бошком Обрадовићем кренули ка РТС-у.

rts7

rts6

„Биће мирно и уколико не буде провокација, разићи ћемо се у осам сати“, казао је Јеремић новинарима испред РТС-а. Додао је да нико од окупљених неће покушати да уђе у зграду.

Он је оптужио актуелно руководство РТС-а да је директан извршилац наредби врха СНС-а, односно председника Вучића и његовог кабинета.

rts5

Људи у мањим групама разговарају и фотографишу се. На улазу у Абердаревој пуштају музику, тачније хитове Београдског синдиката, а неколицина грађана седи на столицама за расклапање. На овом улазу нема осветљења, па грађани блокаду спроводе такорећи у мраку“, извештава Данасов репортер. Испред службеног улаза из Абердареве улице, где су присталице Ђиласовог ССП је и гитариста, а окупљени грађани послужени су и крем бананицама.

rts1

rts3

На главном улазу из Абердареве улице „дежура“ лидер покрета Двери Бошко Обрадовић са сарадницима, и ту има највише присталица Савеза за Србију и полиције у цивилу. На том улазу, где иначе улазе и новинарске екипе, био је до 14 часова и лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас, који је потом отишао. На улазу из Таковске улице су са учесницима протеста причали потпредседник Народне странке Никола Јовановић и лидер организације Покрет за преокрет Јанко Веселиновић.

rts4

rts2

Будући да је блокада најављена 24 сата раније, јавни сервис је данас реорганизовао своје операције, па је део новинара информативне редакције премештен у Радио Београд, у Хиландарску улицу, а део новинара на Кошутњак.

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар