Почетна Друштво Кризни штаб: Настава у школама за више разреде и средњошколце од 19. априла

Кризни штаб: Настава у школама за више разреде и средњошколце од 19. априла

од admin
0 коментар

 

Кон је након седнице Кризног штаба за борбу против корона вируса казао да је одлучено да се, као подршка туризму, изједначи цена ПЦР тестирања на вирус за стране и домаће држављане.

Навео је да је одлучено да припреме за одржавање Београдског маратону у јуну могу да почну.

„За остало ће се видети, зависи директно од ситуације. Што се тиче других мера, нема никаквих промена. Остаје као што је и до сада било и то је оно што је данас било на овом састанку“, рекао је Кон новинарима у Палати „Србија“.

Истакао је да је повећан број отпуста у болницама Србије у односу на број пријема.

Кон је рекао да се на данашњој седници Кризног штаба за борбу против короне разговарало о могућности да ресторани и кафићи почну да раде и у затвореном делу, али да одлука није донета, наводећи да постоје различити углови гледања.

„Када ће бити то зависи од епидемилошке ситуације и од углова гледања. Нису нам потпуно једнаки ставови и вероватно ће о томе још бити размене мишљења, договора, расправе“, рекао је Кон, после седнице Кризног штаба.

Он је рекао да позитивна одлука зависи „директно од епидемилошке ситуације“, али „не би о томе јавно калкулисао“, додајући да у ресторанима „мора да буде безбедно и уз врло строго поштовање мера пре свега ношења маски“.

Кон: Прилично далеко од потребног броја имунизованих за враћање у нормалан живот

Кон је навео да је за враћање у нормалан начин живота потребно да имамо око три и по милиона вакцинисаних, али и да смо „прилично далеко“ од толиког броја имунизованих против ковида-19.

„Имамо тренутно имунизованих преко милион. Дато је више од три милиона вакцина, људи који су примили две дозе је више од милион и двеста хиљада, а оних који су примили било коју милион и осамсто хиљада“, рекао је Кон, после седнице Кризног штаба за борбу против короне, чији је члан.

Према његовим речима, по броју имунизованих нисмо дошли у ситуацију за враћање у нормалан живот, већ нам треба „око два и по пут више“, него што је сада.

Бета/Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар