Почетна » Тањуг обмануо новинаре, објавио да је предаја доказа отказана

Тањуг обмануо новинаре, објавио да је предаја доказа отказана

од admin
0 коментар

Агенција Тањуг покушала је да саботира узбуњивача Борка Јосифовског и представнике Пиштаљке у намери да уруче документацију о трговини смрћу у београдској Хитној помоћи министру здравља Златибору Лончару тако што је у уторак ујутру новинским редакцијама упутила мејл са обавештењем да се претходно најављени догађај отказује.

Како преноси портал Пиштаљка, за овај скандалозан поступак Тањуга Пиштаљка је сазнала тако што су је колеге других редакција, које су намеравале да испрате предају докумената о корупцији у Хитној помоћи министру здравља, звале да провере информацију Тањуга и сазнају зашто је догађај отказан.

Тањуг је у најавама дневних догађаја које се уобичајено шаљу редакцијама и на којима се налазило више од 50 разних догађаја широм Србије, издвојио само најављену предају докумената истичући је црним подебљаним словима и додавши испод најаве великим словима да се догађај отказује.

Најаву овог догађаја редакцијама, међу којима је и Тањуг, у понедељак је послала редакција Пиштаљке. На питање Пиштаљке зашто је Тањуг самоиницијативно објавио да се предаја докумената о корупцији и неразјашњеним смртима у Хитној помоћи министру здравља отказује, директорка Тањуга Бранка Ђукић је рекла да је то „техничка грешка“ и да ту„нема никакве завере“. Она је тврдила да је Тањуг ову грешку исправио нешто касније и исправку послао редакцијама. На питање у колико је сати то учинио директорка Тањуга није могла да одговори.

Пиштаљка је, међутим, проверила да ли су колеге добиле исправку ових најава и испоставило се да нико од колега са којима смо контактирали није добио исправку о којој говори Бранка Ђукић. На молбу Пиштаљке да нам достави исправку за коју тврдила је послата редакцијама, директорка

Тањуга је питала уредницу Пиштаљке да ли баш жели да проверава њену тврдњу, а када је добила потврдан одговор рекла је да она не мора да достави исправку и да јој пошаљемо мејл са таквим захтевом.

До објављивања овог текста Тањуг није доставио Пиштаљци поменуту исправку.

Узбуњивача Борка Јосифовског и представнике Пиштаљке уместо министра у Министарству здравља примила су тројица државних секретара, међу којима се налазио и супруг директорке Тањуга Владимир Ђукић. Сматрамо да је директорка Тањуга Бранка Ђукић и због ове чињенице дужна да јавности и колегама објасни јучерашње, у најмању руку, непрофесионално поступање ове агенције и одагна сумње у позадину овог догађаја. Министар здравља Златибор Лончар, нити било ко у министарству до уторка ујутру, када је др Борко Јосифовски са представницима Пиштаљке дошао пред врата министарства, није одговорио на позив да прими документацију коју је неколико дана раније пред ТВ камерама сам тражио обећавши да ће афера у Хитној помоћи бити истражена.

Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × 3 =