Почетна » ТО МИЛИЦИЈО Пензионерки ставили лисице на руке због непостојећег дуга од 4.000!

ТО МИЛИЦИЈО Пензионерки ставили лисице на руке због непостојећег дуга од 4.000!

од admin
0 коментар

ЛЕСКОВАЦ – Двојица полицајца, по налогу своје шефовице, приредила су пакао пензионерки М.Р. (63) из Лесковца због непостојећег дуга за саобраћајни прекршај од 4.000 динара.

Они су јуче око 13,30 часова закуцали на врата породичне куће, у којој М.Р. живи са старом и болесном мајком, и од ње тражили да истога момента плати наводни дуг јер ће је, у супротном, одмах одвести на „издржавање затворске казне у Пожаревцу“.

„Тај дуг је последица казне од 5.000 што сам прешла улицу мимо пешачког прелаза, мада сам је прешла баш на пешаком. Плаћала сам га у ратама. Најпре 1000, а потом два пута по 2000 динара. Они су тврдили да у компјутерској евиденцији нема уплата од по 2000 динара и да ја лажем, а ја сам тврдила да сам платила, што и јесам. На моју несрећу, од страха и стреса, нисам успела да нађем признанице, због чега је настала права драма, моја драма“, прича за Југмедиу Лесковчанка, која је задња 24 часа провела код лекара.


Молбе и јецаји за милост нису уродили плодом.

Пошто није показала признанице, полицајци су јој на очиглед старе мајке и комшија ставили лисице на руке и кренули да је гурају ка полицијском аутомобилу, онако у кућној хаљини и папучама. Молбе и јецаји за милост нису уродили плодом. Негде на пола пута до аутомобила, ова жена крхког здравлља и господственог изгледа се онесвестила. Повратила је комшиница прскајући је водом. Ни то није умилостивило полицајце па су је убацили у марицу и одвели у полицијску станицу Север.

„Један од њих, који ми се све време драо, говорио је да морам да платим, јер ако не платим њему ће да се одбије 30 посто од плате, а он мора да плаћа кредит“, прича узнемирена жена.

У полицијској станици је „шефовица“ изашла из канцеларије и на молбу истраумиране жене с лисицама на рукама, дозволила јој, да уз пратњу друга два полицијаца, крене назад и на миру потражи признанице.

М.Р. се са мајком и комшиницом, па и уз помоћ самих полицајаца, поново бацила у потрагу за признаницама, али их није нашла. Полицајци су отишли и рекли да се у сваком случају сутра, односно, данас, поново јави у полицијску станицу.

Пронађене признанице када се стишао стрес

modrice

Само 10 минута по одласку полицајаца, она је пронашла коверту с признаницама, и однела их у станицу, показала их полицајцима, којима је било непријатно, али их није оставила као доказ јер „шефовица“ је у међувремену отишла кући.

„Веома су ме увредили и понизили и додатно ми нарушили здравље. Са мном су поступали као да сам криминалац, упркос мојим молбама и преклињањима да ми дају више времена да нађем признанице с почетка ове године“, очајна је Лесковчанка.

У полицијској управи у Лесковцу Југмедии је речно да ова Лесковчанка одмах поднесе притужбу или жалбу на поступање полицајаца, која ће у најхитнијем року бити разматрана.

М.Р. која не жели да јој се напише пуно име и да јој се види цео лик „због срамоте“, каже да је већ ангажовала адвоката и да чека да јој стигне лекарско уверење. Против полицајаца поднеће кривичне пријаве и тужиће их приватно, као и оне службенике полиције који нису прокњижили уплате.

Напомиње да се у полицијском аутомобилу један полицајац жалио да га је наводно огребала, али она каже да се не сећа. С друге стране, на њеним рукама приметне су модрице од стиска, али и црвенило око руку које су оставиле полицијске лисице.

Милица Ивановић    Југмедиа

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар