Почетна » Три главна захтева српских просветара пред почетак школске године

Три главна захтева српских просветара пред почетак школске године

од Други Пишу
0 коментар

На састанку Министарства просвете и репрезентативних синдиката који је одржан данас, актуелној министарки Славици Ђукић Дејановић и сарадницима изложени су захтеви просветних радника.

Захтеви просветних радника који су данас изложени пред представницима Министарства просвете су:

-да се одмах зараде запослених у образовању изједначе са нивоом просечне зараде у Републици Србији и да се изради стратегија за повећање у наредном периоду

-да се одмах у складу са договором са Министарством просвете и на основу формулације радне групе и измени законска регулатива, донесу правилници, измене уредбе, како би се повећао број ангажованих стручних сарадника и повећа додатак одељенским старешинама

– да се одмах приступи дефинисању и смањењу педагошке администрације, кроз израду правилника, који ће дефинисати обим и облик документације, а на предлог репрезентативних синдиката.

На састанку је истакнуто да ће школска година почети редовно 1. септембра и да ће безбедност ученика бити стављена у први план.

Министарка Ђукић Дејановић је рекла да ће се сарадња са синдикатима наставити у континуитету и да је уверена да ће бити додатно продубљена „јер само дијалогом и заједничким радом можемо да радимо много више“.

Foto: Shutterstock

Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар