Почетна » ТРИФУНОВИЋ И ЛОНЧАР У ЖЕСТОКОМ КЛИНЧУ! Сергеј: Радио си за земунце! Лончар: Где су паре за болесну децу

ТРИФУНОВИЋ И ЛОНЧАР У ЖЕСТОКОМ КЛИНЧУ! Сергеј: Радио си за земунце! Лончар: Где су паре за болесну децу

од admin
0 коментар

Министар здравља Златибор Лончар и глумац Сергеј Трифуновић заратили су након што је Лончар у Скупштини рекао да ће позвати надлежне да испитају рад фондације Подржи живот, чији је глумац оснивач. Трифуновић је на ово одговорио тако што је Лончара индиректно оптужио да је члан „земунског клана“, објавивши на Твитеру Лончареву слику с покојним вођом „земунаца“ Душаном Спасојевићем.

Након писања појединих медија да је новац за лечење деце злоупотребљен у хуманитарној организацији Подржи живот, односно да је новац ове фондације уплаћиван појединим инвестиционим фондовима, Лончар је најавио да ће звати премијерку Ану Брнабић и све надлежне службе „да се крене и да све што се ради буде најтранспарентније, да се види шта је и како урађено са сваким динаром“ у поменутој фондацији.

– Постоји ли негде у свету пример хуманитарног фонда који од грађана тражи да шаљу СМС поруке за лечење неког детета, а ваш новац не иде за то лечење, већ иде на коцкање у неки инвестициони фонд – рекао је Лончар и најавио контроле, као и то да треба видети шта је и како урађено са сваким динаром.

Трифуновић је на Твитеру упитао министра „да ли је могуће да је уплатио 250.000 евра државних обвезника некоме кога претходно није проверио?“
– Врло неодговорно од државног службеника – написао је глумац, а један од следећих његових твитова гласио је:
– Одјебите Смрта на 5757 – алудирајући на Лончара, а позивајући људе да наставе са слањем СМС порука за лечење болесне деце.

Полемика о фондацији букти на свим друштвеним мрежама, појединци се питају зашто мали Душан Тодоровић није одмах послат у Барселону ако је пара било у инвестиционом фонду, док са друге стране, многи сматрају да је ово напад на глумца из политичких разлога.

Трифуновић је за Н1 изјавио да се новац који се прикупља у фондацији не злоупотребљава, већ да се искључиво користи за лечење болесне деце, као и да су главни извори прихода организације СМС поруке.

– Ево, четири и по године, колико фондација постоји, ниједан орган није ушао да испита рад фондације, а ја их стално позивам. Значи, ја једва чекам да се то деси, ја ћу лично да им кувам кафе и доносим ћалетову ракију, ако треба, натераћу мајку и да спреми сарме за господу из надлежних органа који ће да утврде икакве, под знацима навода, неправилности – рекао је Трифуновић и додао да је уверен да је једино неправилно што ће наћи у фондацији бити „једна слика која виси укриво“:

– Како бих вам рекао, покушај блаћења фондације на све могуће начине прилично је смешан, притом прилично продуктиван – они су направили то да ми последњих 10 дана имамо више уплата него икад, пошто очигледно да људи знају о чему се ради.

Епилог на суду
Кривична пријава против глумца

Након овог препуцавања Савет за мониторинг, људска права и борбу против корупције Транспарентност поднео је кривичну пријаву за дело тешке преваре против глумца Сергеја Трифуновића и фондације.
– Само да поручим забринутим пријатељима и душебрижницима: Свака будала може да поднесе кривичну пријаву против било кога. Само што мора на том истом суду и да докаже нешто. Подносиоца ове, поздравићемо стиховима Сатана Панонског: „Грицкао си клиторис, лепи Марио, добио си сифилис…“ – написао је Трифуновић на Твитеру.

Шешељ напао Трифуновића
Скупља паре од наивног народа

У оквиру ребаланса финансијског плана РФЗО лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ у Скупштини је говорио о случајевима лечења деце у иностранству и критиковао рад хуманитарне организације Подржи живот. Он је оснивача, глумца Сергеја Трифуновића назвао „човеком без икакве части“, који, како је рекао, од „наивног народа скупља паре“.

Фондација Подржи живот
Нема злоупотребе, све у складу са законом

Фондација Подржи живот наводи да су, у складу са одредбама Закона о задужбинама и фондацијама, уложили новац у износу од 15.500.000 динара у инвестициони фонд „Илирика“ ради оплођивања тих средстава, све у циљу увећања материјалних могућности за помоћ оболелим малишанима:

– У складу с том законском могућношћу, средства су и уложена у инвестициони фонд под изричитим условом да се у сваком моменту, кад то захтевају потребе помоћи оболелим малишанима, могу из инвестиционог фонда повући. Улагање средстава у горе наведени фонд је до сада већ дало значајне финансијске резултате јер су иницијална средства уложена у тај фонд већ увећана за преко 500.000 динара. Фондација ни на који начин није повредила закон, није се „коцкала“ прикупљеним средствима, није вршила никакву „злоупотребу“, није изашла ван оквира хуманих циљева ради којих је основана нити је на било који начин „преварила“ и „обманула“ донаторе и родитеље, а сваки износ за лечење болесних малишана који је прикупила наша фондација и утрошен у сврху остваривања хуманитарних циљева може се транспарентно проверити.

Мина Бранковић/Курир.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 − 7 =