Почетна » Троје радника Поште најавило штрајк глађу: Очајнички потез, нема другог решења

Троје радника Поште најавило штрајк глађу: Очајнички потез, нема другог решења

од Други Пишу
0 коментар

Троје радника Поште Србије најавили су да ће данас почети штрајк глађу

Како кажу, тиме желе да упуте јавности, али и в.д. директору поруку о лошем руковођењу, као и о малим платама.

„Први и основни захтев је под хитна исплата нераспоређеног дела добити за 2021. годину, што износи по 30.000 динара свима запосленима. То је нешто на чему ћемо да инсистирамо као залог добре воље од стране пословодства и оснивача Владе Србије да се да зелено светло за исплату. Реално, то може да се реши у року од неколико сати“, каже за Н1 један од штрајкача Стефан Митровић, пише Н1.

Други, али како каже Митровић, не мање битан захтев јесте повећање зарада.

„Не треба чекати јануар, за кад је предвиђено, одлуком Владе, линеарно повећање у целом јавном сектору за 12,5 одсто. Чекати на ту исплату до фебруара са овим трендом раста цена и трошковима живота за раднике Поште који раде на ивици егзистенције – 11.500 људи који имају зараду до и око 50.000 динара – мислим да је апсолутно неприхватљиво“, сматра Митровић.

Додаје да се са двоје колега из синдиката, Зораном Павловићем и Срђаном Попадићем, спонтано договорио о штрајку глађу и оцењује да је реч о „очајничком потезу“.

„Али немамо другог решења јер сви апели и позиви на састанке, слање захтева, протести, чак ни обустава рада у марту није донела помака. Руководство нема слуха за проблеме радника, а томе је допринела инертност појединих синдиката“, каже он.

Према његовим информацијама, в.д. директора Зоран Ђорђевић је заказао за данас ванредни састанак са представницима синдиката.

„Апелујем на колеге синдикалце, из солидарности и емпатије, да са тог састанка не излазе празних руку. Ако ми можемо да жртвујемо своје здравље, можда и животе јер наш колега Зоран Павловић је 10 година шећераш, има озбиљних здравствених проблема, али је спреман да ризикује зарад општег добра“, каже Митровић.

Власта Вукићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар