Почетна Друштво ТРОПСКИ ТАЛАС Чека нас паклено лето, а прогноза за почетак јуна је најгора

ТРОПСКИ ТАЛАС Чека нас паклено лето, а прогноза за почетак јуна је најгора

од admin
0 коментар

Флашица воде, шешир и лепеза биће обавезни реквизити током готово целог лета.

Већ са првим данима јуна кренуло је, могло би се рећи, право лето са температурама које ће прелазити 30. подеок у термометру. Метеоролог Недељко Тодоровић за “Блиц” каже да нас изразито топло време очекује посебно у првој половини јуна.

– Температуре ће бити изнад просека, од 28 до 33 степена Целзијуса. У првих 15 дана јуна очекујемо претежно сунчано и суво време са ретком појавом краткотрајних пљускова и грмљавином. Време ће бити натпросечно топло – каже Недељковић.
У другој половини јуна нас очекује променљивије време, свежије и са чешћим краткотрајним падавинама. Очекује се да температура у тим данима падне на 23 до 24 степена.

Наш саговорник каже да је у овом тренутку тешко дати прецизну прогнозу за цело лето, али додаје да је већ сада јасно да ће бити топлије него прошле године.
– Имаћемо знатно мање падавина него прошлог лета, које је било изразито кишовито – каже он.

У дугорочној прогнози Републичког хидрометеоролошког завода не наводе се детаљи, али се дају оквири у којима се наговештава веома топло лето. Са јулом нас већ очекује сувље време него у јуну, што значи мање кишних дана. Просечна температура биће око 29 степени. Након јула следи још топлији и сувљи август, са просеком од 30 степени.

Талас врућине
Сервис Аццуwеатхер наводи да ће врућине захватити Балкан средином јула, а да ће нас тропске температуре пратити цео август.

Б. Анђелић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар