Почетна » Трудница у агонији, чека одлуку другог одбора

Трудница у агонији, чека одлуку другог одбора

од admin
0 коментар

Трудници Ани А. (35) из Крагујевца, која већ осам дана чека одобрење како би прекинула ризичну трудноћу, још није познато када ће заседати Етички одбор, тело које једино може да одобри ову процедуру.

Она се тренутно налази у Клиници за гинекологију „Народни фронт“, где јој лекари раде нове анализе. Како за “Блиц” објашњава Анин супруг још увек се не зна када ће се обавити прекид.

– У Народном фронту раде нове анализе и захвални смо лекарима, јер су је примили како треба и има одличан третман. Стаховао сам за њен живот, јер нам је јасно да је дете у лошем стању и да реално не може да пеживи. Али, због одуговлачења, и она се нашла у опасности. Сада смо мирнији, јер смо у сигурним рукама. Верујемо докторима. Надам се да ће та комисија да се састави, и да ће коначно да се обави интервенција која је, на жалост, неопходна – каже супруг Ане А.

Ани су лекари у Крагујевцу у седмом месецу трудноће открили да дете има воду у стомаку и плућима. С обзиром да се ради о поодмаклој трудноћи, жена је упућена на Етички одбор у Крагујевцу, који једини може да одобри прекид трудноће. Због болести два члана и њихових замена, које су на одмору, Анина агонија се продужила.

– Имам дете од годину и по, а у новој трудноћи сам редовно ишла на контроле. Дете се помера у сомаку, а знам да неће угледати дан. Од болова не могу да спавам. Моји апели и писма су били узалудни, све док се нисам обратила медијима – каже Ана А., док чека неопходну интервенцију и повратак нормалном животу.

 

Н. Р. – С. Т. Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + five =