Почетна » ТВ Пинк прави контра-емисију Утиску недеље

ТВ Пинк прави контра-емисију Утиску недеље

од admin
0 коментар

 

То нам је потврдио и власник Пинка Жељко Митровић, али нам није дао више информација о концепту емисије, поручивши да ће јавност бити упозната са свим детаљима у уторак. Интересантно је да ће тај ток шоу бити емитован у исто време када на каналу Нова С буде ишао Утисак недеље.
 
Ауторку Утиска, Ољу Бећковић, то нимало не изненађује.
 
– Не би ме изненадило да у истом термину и Прва и О2 покрену политички ток шоу. Мене то нити изненађује, нити дотиче – истиче Бећковић за Данас, подсећајући да је својевремено, током емитовања Утиска недеље, на Пинку ишла Тешка реч коју је водио Драган Ј. Вучићевић.
 
– Како је укинут Утисак, тако је и Тешка реч престала да се емитује – наглашава Бећковић.
 
Аутор Тешке речи није ни крио да је емисија покренута како би покушала да пољуља рејтниг култне емисије Оље Бећковић. „Тешка реч, емисија која ће вас оставити без Утиска недеље“, написао је Вучићевић 15. новембра 2012. на свом Твитер налогу.
 
На трибини ФПН априла 2014. Бећковић је причала о перфидним притисцима на медије.
 
– Ево примера – најаву за емисију Тешка реч која се емитује на Пинку са клизним термином, видећете тек када објавимо ко су гости у Утиску. Па ако су, на пример, Човић и Вујошевић, за коју се зна да ће бити веома гледана, онда сазнамо да ће у Тешкој речи гостовати Кристијан Голубовић. Како је могуће да аутор те емисије рејтинг на свом Твитер налогу објављује одмах по њеном завршетку – навела је тада Бећковић, додајући да проблем не види само у начину на који се води и уређује емисија, већ првенствено у томе што се манипулише рејтинзима по којима је та емисија наводно била високо котирана.
 
Нови пројекат ТВ Пинк не изненађује ни уредника Цензоловке, Перицу Гуњића.
 
– Ништа ме не изненађује што долази из кухиње која са новинарством нема везе, већ поставља нове стандарде у улизивању властима и хистеричним обрачунима са критичарима Вучићевог режима. Биће занимљиво видети који су тзв. уредници и новинари прихватили да се баве тим гадостима, као и који ће гости прихватити да у томе учествују. Не могу они угрозити Утисак недеље, било је и раније таквих покушаја и сви су пропали – истиче Гуњић за Данас.
 
Емисија Утисак недеље престала је да се емитује 2014. године. Тадашњи Б92 саопштио је крајем септембра да се емисија „одлаже до даљњег“, јер није постигнут договор између менаџмента телевизије и Оље Бећковић. Међутим, Бећковић је то оштро демантовала, наводећи да Утисак није одложен, већ укинут, и да она није одбила договор, већ ултиматум. Ауторка је одбила да се емисија емитује на Инфо каналу Б92, истичући да није било никаквих преговора, већ да је била уцењена да прихвати ту одлуку, на коју није пристала.
 
– То се не може сматрати пословном одлуком руководства, већ политичким налогом – рекла је тада Бећковић.
 
Осим Утиска недеље, Пинк је направио и пандан емисије „24 минута са Зораном Кесићем“, емисију „Контравизија“, коју води Лав Пајкић.
 
Скроза: Политичко-медијска саботажа
 
Новинарка Тамара Скроза такође каже да је не изненађује потез Пинка да покрене ток шоу, оцењујући га као покушај политичко-медијске саботаже.
 
– Ипак, не верујем да ће то угрозити Утисак. Прво, на тој страни медијског спектра не постоји новинарско име таквог калибра какво је Ољино. Осим тога, и гледалиште је дубоко поларизовано, па Ољина публика и потенцијална публика свакако не гледају Пинк – сматра Скроза.
Катарина Живановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар