Почетна » У хали Чаир постављена “прва српска кабина за дезинфекцију целог тела”

У хали Чаир постављена “прва српска кабина за дезинфекцију целог тела”

од admin
0 коментар

 

– Кабина “Адитус гате” је потпуно аутоматизована, са два места за брз проток пацијената и прилагођена је за дезинфекцију целог тела при уласку у халу, односно деконтаминацију при изласку из сале за само неколико секунди. Како би се смањио ризик од заразе корона вирусом, процеси у кабини су онлајн контролисани, без потребе за изласком техничке подршке на терен- наведено је у саопштењу.

Компанија “365АДС” је најавила да ће кабине за дезинфекцију, у сарадњи са Владом Србије, бити постављене и у другим државним и здравственим установама.

Оне ће имати и опције бесконтактног аутоматског мерења телесне температуре сваког корисника, али и УВ дезинфекције личних ствари, попут телефона, кључева, новчаника.

​​Ова компанија је један од победника републичког конкурса Фонда за иновациону делатност за допринос сузбијању пандемије ЦОВИД-19, расписаном на иницијативу Владе Србије, дан по увођењу ванредног стања.

Она је најавила да ће прва три прототипа кабина, у договору са Фондом и Владом, поклонити здравственим установама у којима постоји највећа потреба за њима, након чега ће “израдити кабине за све друге здравствене и државне установе, без жеље за додатном зарадом”.

Када престане епидемија, моћи ће да се користи на аеродромима

Када се, као у Кини, прогласи крај епидемије, са превентивним мерама попут дезинфекције тела и мерења телесне температуре се мора наставити из безбедносних разлога. Зато ц́е се ове кабине моц́и да се користе све док постоји потреба за њима, на местима са великом френквенцијом људи – јавним површинама, аеродромима, аутобуским станицама, рекао је Никола Вучићевић, директор компаније “365АДС”.

З.М.   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар