Почетна » У Нишу покренута кампања за куповину реанимационог стола за превремено рођене бебе

У Нишу покренута кампања за куповину реанимационог стола за превремено рођене бебе

од Други Пишу
0 коментар

Невладина организација ,,Џедајски покрет” из Ниша организује кампању прикупљања средстава за куповину реанимационог стола за превремено рођене бебе

Циљ кампање нишких „џедаја“ је да се прикупи 1.500.000 динара, како би се купио реанимациони сто за превремено родјене бебе, који ће бити дониран Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Србије.

До сада је прикупљено више од 500.000 динара и из “Џедајског покрета”, који иначе годинама уназад организује хуманитарне и друге акције, апелују на грађане, компаније и организације да својим донацијама омогуће ову куповину.

Хуманитарну акцију започели су породица и пријатељи нишке манекенке Јелене Трашевић Ранђеловић, која је прошле године преминула од тешке болести, осам дана након порођаја.

На Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Србије спасили су живот њеној превремено рођеној ћерки.

Читава акција је организована у сарадњи са лекарима те клинике.

Кампања прикупљања средстава почела је Меморијалном модном ревијом у Нишу, на којој је сакупљено више од 200.000 динара.

Реанимациони сто служи за прихватање новорођених беба, и оних које су пре времена или на време дошле на свет.

Сто је посебно значајан за превремено рођене бебе јер има грејач који их угреје одмах по рођењу, а омогућава мерење виталних параметара, реанимацију, додатни кисеоник или вентилацију.

На Клиници за гинекологију и акушерство УКЦ Србије годишње се роди 6000 беба, од којих око 13 одсто пре термина за порођај.

Како уплатити донацију?

Грађани, фирме и организације које желе да уплате новац за куповину реанимационог стола могу то учинити путем платформе донације.рс.

Они могу уплатити донацију и директно „Џедајском покрету“, на рачун 160- 0000000460970- 95, уз навођење сврхе уплате: Донација за кампању „Да победи дечији осмех“: Обезбедимо реанимациони сто за превремено рођене бебе“.

Зорица Миладиновић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар