Почетна » Удружење Симе Спасића добија просторије и спомен-собу у центру Ниша

Удружење Симе Спасића добија просторије и спомен-собу у центру Ниша

од admin
0 коментар

 

– С обзиром на то да су Нишавски и Топлички округ два округа са великим бројем страдалих и киднапованих на Косову и Метохији, ред је да и наш град, као велики град, има представништво тог удружења. Мислим да смо учинили једну племениту ствар- рекла је она новинарима.

Сотировски је на свом фејсбук профилу навела да ће просторије удружења бити у Вождовој број 7, где ће “моћи да долазе и окупљају чланови породица страдалих”. Објавила је и фотографије са јучерашњег састанка у Градској кући са делагацијом удружења, предвођеном Спасићем, који је почео “уз традиционалну косовску погачу”.

Део јавности је данас прилично бурно реговао на вест да је градоначелница уприличила састанак са Спасићем, а Град обезбедио просторије у центру за удружење које он предводи, подсећајући да је реч о контроверзном човеку кога је Виши суд у Нишу 2009. године осудио на затвор од четири године и три месеца због силовања бивше супруге С.С. и угрожавања безбедности.

По издржавању казне, он је у провладиним медијима изјављивао да му је, како је казао, “све намештено”.

Спасић је познат широј јавности и као “човек са мегафоном”, који испред институција у Београду омета јавне манифестације и протесте опозиције и критичара актуелне власти.

Зорица Миладиновић    Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар