Почетна » „Укините нам касе или блокирамо Србију“: Пијачни продавци су бесни

„Укините нам касе или блокирамо Србију“: Пијачни продавци су бесни

од Жиг Инфо
0 коментар

Уколико Министарство финансија не испуни њихове захтеве за укидање електронске фискализације на пијацама, пијачни продавци ће, како кажу, радикализовати протесте и блокирати саобраћајнице.

Пијачни продавци, кроз протесте које недељама одржавају, указују на егзистенцијалне проблеме у којима ће се наћи ако се најављена електронска фискализација спроведе и на пијацама. Гаранције за решавање потешкоћа добили су од председника државе, међутим, након избора, дошло је до поновног затишја, а време за увођење каса на српске пијаце полако се ближи.

Из Удружења „Опстанак“, које од самог почетка указује на све оно што електронска фискализација носи са собом, и даље гаје наду да ће оно што им је председник државе обећао, бити испуњено.

„Пијачни продавци добили су из Секретаријата Председништва Србије информацију да је Министарству финансија упућен предлог и смернице за промену Закона о фискализацији још пре пет дана, међутим још увек нисмо добили одговор од Министарства финансија“, рекао је Мирчета Голочевац из Удружења „Опстанак“.

Како каже, пијачни продавци предали су данас ургенцију за решавање овог проблема Председништву.

„Наши захтеви су остали исти, тражимо само да се укине та фискализација. Најављујемо миран протест за среду код Ушћа, одакле ћемо ићи до Славије и до зграде РТС-а. Наравно, пријавили смо уредно и чекамо потврду полиције, тако да не бих унапред говорио о самом протесту али уколико се наши захтеви не испуне до петка, ми ћемо онда одржати још један скуп, након ког ћемо прећи у радикализацију протеста“, рекао је Голочевац, појашњавајући да радикализација протеста подразумева потпуну блокаду саобраћаја широм Србије.

Димитрије Петровић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар