Почетна » УКЛАЊАЊЕ СТАРОГ САВСКОГ МОСТА ПОЧИЊЕ У ЈУНУ

УКЛАЊАЊЕ СТАРОГ САВСКОГ МОСТА ПОЧИЊЕ У ЈУНУ

од Други Пишу
0 коментар

„Стар савски мост би требало да у јуну буде уклоњен и од тада имамо две године да се уради нови мост, а истовремено ће се копати тунел. Требало би да тунел буде до пола готов када буде урађен мост, а новобеоградска петља ће бити цела завршена у те две године“.

То је синоћ најавио градоначелник Београда Александар Шапић и открио да на лето креће пројекат изградње новог савског моста, тунела код Економског факултета и петље на Новом Београду.

– Решиће се уско грло око Ушћа, повезаће се булевар и улазиће се на нови мост. Он ће имати четири траке, траку за трамваје и бициклистичке стазе, а онда ће се са моста улазити у тунел који ће излазити код полицијске станице у Булевару деспота Стефана – казао је Шапић, гостујући на УНА ТВ.

Он је истакао да постоји идејни пројекат, али да генерални пројекат тунела још увек није готов.

– Како је планирано, већ у јуну се скида овај стари Савски мост и од тог момента имамо две године да се направи нови, а ја очекујем да ћемо у међувремену завршити и генерални пројекат тунела и почети да копамо са једне стране и у најмању руку барем бити на пола јер је сада ту генерално и експропријација проблем – навео је градоначелник Београда Александар Шапић на УНА ТВ.

Како је додао, много људи живи са ове стране Економског факултета и са друге стране Деспота Стефана

– Али очекујем да у моменту када завршимо нови савски мост да ће тунел бити барем на пола, што је заиста фантастична ствар. Док ће овај други део на Новом Београду бити потпуно завршен – рекао је Шапић.

А, како су „Вечерње новости“ писале пре неколико дана, рушење старих зграда некадашњег ауто-сервиса „Раде Кончар“ у близини Старог сајмишта увелико траје, а на њиховом месту биће изграђене модерне саобраћајнице које ће чинити будућу везу новог савског моста и Булевара Николе Тесле.

У току је израда техничке документације, као и решавање преосталих имовинско-правних односа.

– Такође, информације које ја имам, уколико мост кренемо да уклањамо у јуну месецу, након две године би требао мост да прими прве аутомобиле, али најбоље је да сачекамо одговор оних који се детаљно баве овим пројектом – истако је на УНА Тв градоначелник Београда Александар Шапић.

FOTO: MITAR MITROVIĆ / RAS SRBIJA

Кристина Радосављевић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар