Почетна » Улагач из Емирата постао сувласник Меркатор, Рода и Идеа продавница

Улагач из Емирата постао сувласник Меркатор, Рода и Идеа продавница

од Други Пишу
0 коментар

Улагач из Уједињених Арапских Емирата Саиф Алкетби постао је власник 43,4 посто удела у хрватској Фортенова групи, које је досада држала Сбербанка, наводи Н1 Загреб. У оквиру Фортенова групе послује и Меркатор С у Србији, са трговинским ланцима Идеа, Рода, Меркатор.

Хрватски медији објавили су да је 43,4 одсто власништва у некадашњем Агрокору – садашњој Фортенова групи, продат инвеститору из Уједињених Арапских Емирата Саифу Алкетбију. Информацију је објавила Сбербанка, која је и продала свој удео.

Н1 Загреб цитира хрватске медије који наводе да би се инвеститор из Уједињених Арапских Емирата Саиф Бин Маркхан Алкетби требало да састане с премијером Андрејем Пленковићем. У Влади Хрватске немају никаквих информација.

На званичном сајту Фортенова групе, наводи се да Мерцатор С, са мрежом која покрива 80 градова и других локација у Србији, поседује 300 ИДЕА продавница, четири ИДЕА Онлине продавнице, 33 Рода супермаркета, два Мерцатор центра и хипермаркета, четири Велпро центра и  HoReCa центар за угоститељство.

„Његов укупни приход сврстава Меркатор-С међу првих десет компанија у Србији, са близу 8.300 запослених који свакодневно опслужују више од 300.000 купаца“, стоји на сајту.

Н1 Загреб, Д. К.

Можда ти се свиди

Оставите коментар