Почетна » Улазак у Грчку за држављане Србије тек од 1. јула

Улазак у Грчку за држављане Србије тек од 1. јула

од admin
0 коментар

 

„Кренули смо у Грчку преко Бугарске, преко Бугарске смо прошли сасвим нормално, чим смо дошли на грчку границу, ту су нас зауставили, узели су нам документе и рекли да се искључимо са главног прелаза, има нас овде сигурно једно педесетак са породицама, ту има и мале деце, рекли су да не можемо да прођемо зато што су чули да је у Србији, тј. у Београду повећан број заражених и да не примају српске држављане све до првог јула“, рекла је за Н1 држављанка Србије Драгана Бјелић.

Редакцији Н1 се имејлом јавио и држављанин Србије Игор Миловановић који је навео да је упркос информацији српских власти да ће грчка граница од 15. јуна бити отворена за наше грађане, са грчко-бугарске границе јутрос враћено око 200 особа из Србије.

„Има нас све више и више на граници. Људи су у очају“, навео је Миловановић.

Подсетимо, за портал Нова.рс је у конзулату Србије у Солуну претхдно речено да ће прелаз Евзони ка Северној Македонији бити затворен до 1. јула, али се у међувремену испоставило да грађани Србије не могу ни преко Бугарске да уђу у Грчку.

Министарство спољних послова Србије још нема информацију ни званичну потврду Атине да ће држављанима Србије улазак у Грчку бити омогућен тек од 1. јула, речено је данас агенцији Бета у том министарству.

Н1/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар