Почетна » УНХЦР: За ноћ у Србију из Македоније ушло 7.000 избеглица

УНХЦР: За ноћ у Србију из Македоније ушло 7.000 избеглица

од admin
0 коментар

Најмање 7.000 избеглица – мушкараца, жена и деце, ушло је током ноћи суботу на недељу из Македоније у јужну Србију, саопштио је Високи комесаријат за избеглице УН. Очекује се долазак много више миграната

Најмање 7.000 избеглица – мушкараца, жена и деце, ушло је током ноћи суботу на недељу из Македоније у јужну Србију, саопштио је Високи комесаријат за избеглице УН (УНХЦР), наводећи да се долазак много више миграната тек очекује.

УНХЦР истиче да је од македонске владе добио уверења да ће „граница бити отворена за избеглице које беже од сукоба у земљама из којих потичу“.

На српској страни границе, УНХЦР сарађује с локалним властима и хуманитарним организацијама како би обезбедио смештај и храну за оне који пристижу, али је потребно још средстава, укључујући „покриваче, ћебад, шаторе и простор за смештај“, додаје се у саопштењу, пренео је АФП.

Истовремено, Међународна федерација Црвеног крста и Црвеног полумесеца (ИФРЦ), позвала је на „већу подршку десетинама хиљада угрожених миграната који улазе у Европу преко Западног Балкана“.

„Неопходан је виши ниво сарадње и заједничког напора, како би се подмириле хуманитарне потребе угрожених“, наводи ИФРЦ у саопштењу.

Танјуг/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

17 + five =