Почетна » УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА Спремите се за тропске врућине, до краја недеље чак 34 степена!

УПОЗОРЕЊЕ МЕТЕОРОЛОГА Спремите се за тропске врућине, до краја недеље чак 34 степена!

од admin
0 коментар

Очекују нас тропске температуре наредних седам дана. Спаравало: Вредности изнад просека за почетак јуна

ПАКЛЕНИ дани нам предстоје, а са пролећем се још нисмо званично поздравили. Ово је укратко најава за дане који нам следе и упозорење суграђанима да лето стиже пред врата раније него што је то очекивано, с обзиром на то да ће се жива у термометру ове недеље пети и до 34 степена.

– Температуре су свакако изнад просека за прве дане јуна, али већ смо се сусретали са њима годинама уназад, па ово не треба да буде изненађење – каже метеоролог Бранко Спаравало из „Метеоса“.

Било како било, од температурног шока суграђани неће моћи да побегну. Данас ће температура достићи 29 степени, а онда, из дана у дан, подеоци на скали биће све виши.

До краја седмице очекују нас врели дани – тврди Спаравало. – Од среде до недеље жива се неће спуштати испод 30 степени, сваког дана по степен или два топлије, да би за викенд температура достигла 34. поделак на Целзијусовој скали.

НАРЕДНЕ СЕДМИЦЕ КИША И ОСВЕЖЕЊЕ

– У НЕДЕЉУ крајем дана очекујемо наоблачење са кишом, пљусковима и грмљавином, а већ од понедељка освежење, са температурама испод 30 степени, што јесу реалне вредности за ово доба године – најављује Спаравало.

Г. Н.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 − 7 =