Почетна » УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ Пљусак и грмљавина у целој земљи, а посебно у овим местима

УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ Пљусак и грмљавина у целој земљи, а посебно у овим местима

од admin
0 коментар

Републички хидрометеоролошки завод поновио је упозорење за данас да се обилне падавине очекују у Банату, Шумадији, Поморављу и западној Србији, са количином око 30 литара на квадратни метар за 12 сати, локално и више.

У Србији ће сутра бити променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Висе падавина се очекује пре подне и средином дана.

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура од 12 Ц до 16 Ц, а највиша дневна од 22 Ц до 26 Ц.

Upozorenje RHMZ

У Београду ће сутра бити променљиво облачно, повремено са кишом, пљусковима и грмљавином. Више падавина се очекује пре подне и средином дана.

Ветар ће бити слаб и умерен, северозападни. Јутарња температура око 16 Ц, а највиша дневна око 25 Ц.

Изгледи времена до 17. јула:

У среду претежно сунчано и топлије, у току ноћи између среде и четвртка у Војводини пролазно наоблачење местимично са кишом, пљусковима и грмљавином.

Upozorenje RHMZ

Затим променљиво облачно са локалним пљусковима и грмљавином, а само за викенда претежно сунчано и топло.

Опасност од изливања река Током данашњег и сутрашњег дана очекују се порасти водостаја на Млави, Пеку и Тимоку, као и на Колубари са притокама, Скрапежу, Бјелици, горњем току Западне Мораве, Јасеници, Кубршници, Лепеници и Ресави са могућношћу приближавања упозоравајућим нивоима.

На мањим бујичним водотоцима ових сливова, као и на бујичним водотоцима у широј околини Београда могућа су мања локална изливања.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар