Почетна » Ускоро замена здравствених књижица – преко интернета!

Ускоро замена здравствених књижица – преко интернета!

од admin
0 коментар

– Ми као два министарства апелујемо на грађане да нема потребе да чекају у редовима и праве гужве на шалтерима, да ћемо ово обезбедити као нову електронску услугу, преко Е управе – нагласила је министарка

Министарка за државну управу и локалну самоуправу Ана Брнабић најавила је данас да ће грађани од половине новембра за замену здравствених књижица моћи да се пријаве преко Е управе.

– Рок је 31. децембар да се замене старе здравствене књижице. Ево нас скоро на почетку новембра, а само једна трећина грађана је то до сада завршила. Нова Влада Србије, Министарство за државну управу и локалну самоуправу и Министраство здравља су изашли у сусрет грађанима и захтеве за замену здравствених књижица ставили су у хитне приоритете у електронску управу – рекла је Брнабић новинарима у Новом Саду.

Она је прецизирала да ће посао бити завршен до средине новембра и да ће грађани моћи преко Е управе да поднесу захтев за замену папирних здравствених књижица картицама здравственог осигурања.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Milena Đorđević

– Преко портала Е управа ће електронски моћи да се пријаве за замену здравствених књижица за нове картице. Ми као два министарства апелујемо на грађане да нема потребе да чекају у редовима и праве гужве на шалтерима, да ћемо ово обезбедити као нову електронску услугу – нагласила је министарка.

Она је подсетила да је ово друга електронска услуга која се уводи после пројекта “Бебо добродошла на свет”, којом се електронски из породилишта омогућава пријава бебе, пријава пребивалишта и добијање здравствене књижице.

Како каже, иницијатива да се пријава за замену здравствених књижица уведе као електронски сервис стигла је од грађанина баш из Новог Сада.

Телеграф.рс /Тањуг

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар