Почетна Друштво Уз пацијента у санитету возили и сухомеснате производе

Уз пацијента у санитету возили и сухомеснате производе

од Други Пишу
0 коментар

Возач санитета који је превезао пацијенткињу из Чачка у ивањичку специјалну болницу за рехабилитацију повезао је и неколико пакета сухомеснатих производа. Према речима грађанског активисте, Чачанина Павла Јелесијевића, ове слике приказују деценијску девастацију и пропадање нашег здравства.

„Превозе се сухомеснати производи у санитету здравствене установе заједно са пацијентима које транспортују на лечење и рехабилитацију, то је брука“, сматра Јелесијевић.

Прехрамбени производи се, како додаје, по закону превозе у хладњачама по законски прописаним температурама, а не у санитету.

„На слици има пет кутија, значи сигурно је намењено неком дућану или продавници. Где су нестали лекарска етика и поштовање пацијента? Хоће ли прво доставити саламе поручиоцу или одвести пацијента на лечење? Шта им је приоритет пошто видим по слици да салама и болесник заједнички деле простор намењен превозу пацијената. Ово је брука и срамота за чачанско и ивањичко здравство, надам се да ће кривцу бити пронадјени и најстрожије кажњени“, оцењује он.

Ово не сме да се понови, наводи даље Јелесијевић.

„Дакле слика најбоље показује колико су им пацијенти битни на лествици битности, пацијент им је еквивалентно битан као 10-15 килограма саламе из оближње месаре и зато најоштрије осудјујем ову аљкавост, небригу и немар“, закључио је Јелесијевић.

Наша редакција позвала је и вршиоца дужности директора специјалне болнице за рехабилитацију у Ивањици – „Анемије2 др Рашка Пантовића. Он нам је порврдио да је у питању њихово возило.

„То је наш санитет, али сам био на пословном путу два дана“, прича др Пантовић за Нова.рс.

Како је истакао, одговорни ће бити кажњени, уколико у кутијама није био медицински материјал.

Foto: Privatna arhiva

Љубица Сокић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар