Почетна » УЗ РАЧУН ЗА СТРУЈУ Претплата за РТС од 1. јануара?

УЗ РАЧУН ЗА СТРУЈУ Претплата за РТС од 1. јануара?

од admin
0 коментар

Управни одбори РТС и РТВ донели су одлуку да такса за јавне сервисе од 1. јануара следеће године буде 500 динара

БЕОГРАД – Управни одбори Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине донели су одлуку да такса за јавне сервисе од 1. јануара следеће године буде 500 динара, што је у складу са Законом о јавним сервисима који прописује да не може бити већа од тог износа, пише Данас.

С друге стране, начин наплате таксе још није одређен, али, како сазнаје лист, постоји идеја у Влади Србије да то буде поново уз рачун за електричну енергију, али овог пута не као одвојена уплатница већ би било обједињено, о чему, међутим, за сада не постоји сагласност.

Извори који учествују у преговорима РТС и РТВ са надлежним институцијама и министарствима кажу за Данас да су поједине одредбе о наплати таксе за јавни сервис непримењиве и да ће се затражити промена Закона о јавним сервисима најкасније до септембра ове године.

Како објашњавају, такса за јавни сервис није препозната у Закону о таксама, па самим тим се не зна ни како би се обрачунавала камата за неплатише.

Такође, сматра се и да би посебна уплатница за плаћање била неефикасна, јер тако не би могли грађани да се обавежу због чега се размишља поново о обједињавају са рачуном за струју.

РТС и РТВ су већ другу годину на буџету Србије и то могу бити према Закону још само до краја ове године. Претплата је укинута 2014. због ниског степена наплативости.

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 + seven =