Почетна » УЗЕО ХИЉАДЕ ЕВРА И ПОБЕГАО: Газда туристичке агенције преварио путнике, па отишао на одмор

УЗЕО ХИЉАДЕ ЕВРА И ПОБЕГАО: Газда туристичке агенције преварио путнике, па отишао на одмор

од admin
0 коментар

Кривичне пријаве полицији против суботичке туристичке агенције Sun&Sea. Мирослав Деспи узео хиљаде евра и побегао преко границе с Мађарском

ВИШЕ од десет људи поднело је суботичкој полицији пријаву против туристичке агенције Sun&Sea, јер није уплатила договорене аранжмане за летовања. Грађани подносе кривичне пријаве полицији, што нам је потврђено у Основном јавном тужилаштву.

– Предмет преузима посебно одељење Вишег суда у Новом Саду за борбу против корупције – рекли су нам кратко у суботичком ОЈТ.

Како сазнајемо, власник агенције Мирослав Деспи напустио је земљу и прешао границу са Мађарском у понедељак, а истог дана службеница у агенцији је добила отказ.

Само два дана пре него што је требало да крене на летовање у Турску, једна суботичка породица телефоном је позвала агенцију Sun&Sea, како би сазнала детаље око лета и смештаја. Како се нико није јавио на телефон, отишли су лично, али је на локалу у Улици Димитрија Туцовића стајао натпис „годишњи одмор“. Потом су телефоном позвали Деспија, а како се ни он није јавио, звали су директно агенцију Big Blue, путем које је суботички субагент Sun&Sea требало да уплати аранжман, као и хотел за смештај. Као хладан туш, с друге стране „жице“ им је речено да они уопште немају резервацију за летовање.

Тако је клупко почело да се одмотава. Засад је у овој ситуацији десетак грађана, који су породичне аранжмане платили и по више хиљада евра.

– Почетком маја склопила сам уговор са агенцијом Sun&Sea о путовању у Турску. Аранжман у летовалишту Фетије у хотелу „Либети“ за мене, супруга и дете коштао је 4.200 евра плус 7.960 динара – прича Р. Д., једна од оштећених. – Приликом склапања уговора, исплаћен је депозит од 2.000 евра. Власник агенције ми је 21. јуна послао поруку да сам дужна још 2.306 евра, и сутрадан сам службеници у агенцији, исплатила 1.300 евра, а осталих хиљаду требало је да уплатим до поласка на путовање, 21. јула. У уторак сам сазнала да је Деспи побегао из земље и оштетио многе. Покушавајући да добијем одговор од агенције Big Blue, путем које је Деспи требало да уплати летовање, у среду ми је речено да он није резервацију ни извршио, нити је уплатио аранжман за који сам дала новац.

Натпис на улазним вратима

САМО ПОТВРЂЕНА РЕЗЕРВАЦИЈА

СВИ путници који су најављени оператеру Big Blue односно, за које је извршена резервација од Sun&Sea и потврђена од организатора путовања, отићи ће на свој одмор. Без обзира на то што субагент није извршио уплату средстава у целини на рачун организатора путовања и тиме изложио агенцију великим трошковима, заштита права путника је императив, наводе из београдске агенције.

ПУТНИЦИ СВЕСНО ПРЕВАРЕНИ

ПРЕМА нашим сазнањима постоји известан број путника, којима је речено да путују преко нас или других оператера, за које субагент Sun&Sea није извршио резервације. Ти путници су свесно преварени. Нажалост, они морају потражити помоћ државних органа у остварењу својих права, наводи београдска агенција.

– С обзиром на то да је у овом тренутку непознат коначан број путника који се налазе у овој ситуацији, из Big Blue су замолили све путнике којима је дата информација да путују преко њих, да им се јаве на број 011/41 41 411, како би им дали информације да ли за њих постоји потврђена резервација.

Ј. ЛЕМАЈИЋ   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар