Почетна Друштво КТВ Зрењанин: Наша екипа ухапшена због лажне оптужбе да се нису дезинфиковали

КТВ Зрењанин: Наша екипа ухапшена због лажне оптужбе да се нису дезинфиковали

од admin
0 коментар

 

У саопштењу се наводи да је Радићева рекла да је њен син Данијел Радић, иначе покрајински посланик, са камерманом Робертом Бајтаијем био на новинарском задатку како би узео изјаву од заменика градоначелника Зрењанина Саше Сантовца због недавно расписаног јавног надметања за закуп државног пољопривредног земљишта, иако је јавно окупљање забрањено.

„Звали су нас пољопривредници и рекли да им је живот приоритет, а не земља, као и да ће приликом јавног надметања бити окупљено више од 200 људи, што је у ванредној ситуацији забрањено“, рекла је за УНС Радићева.

 

УНС у саопштењу наводи да је „Радићева у обраћању том удружењу рекла да је приликом узимања изјаве Сантовцу портпарол градоначелника Александар Кандић звао обезбеђење да екипу телевизије КТВ „избаце“ из Градске управе иако су, истиче, имали заштитну маску и рукавице“.

„После два сата десетак полицајаца нам је опколило кућу. Дошли су без судског налога и тражили мог сина. Уцењивали су нас да ће нам, уколико се не појави, претрести кућу“, казала је Радић, а наводи се у саопштењу УНС-а.

Радић је рекла да су јој, без оправданог разлога, одузели и камеру.

„Ово је злоупотреба ванредног стања због истинитог и правовременог информисања. КТВ телевизија је желела да извештавањем помогне пољопривредницима“, казала је Радићева.

Бета/КТВ/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар