Почетна » Мали: Право на 100 евра помоћи имају и грађани који су извадили личне карте после доношења уредбе

Мали: Право на 100 евра помоћи имају и грађани који су извадили личне карте после доношења уредбе

од admin
0 коментар

 

„Претходни Правилник је предвиђао да једнократну помоћ државе могу добити само грађани са важећом личном картом, а не они којима је истекла и из неког разлога је нису извадили. На овај начин смо одговорили на предлоге грађана које смо добијали претходних дана, а с обзиром на то да одређени број њих није имао личну карту на дан 24. априла, што је био један од услова, већ да су у међувремену извадили нову“, рекао је Мали.

Он је додао да се на тај начин омогућило да до 5. јуна, када истиче рок за пријаву, систем препозна све који су се пријавили, да имају важећу личну карту.

Мали је рекао да се до данас за помоћ од 100 евра прјавило 4.179.400 држављана Србије, што са примаоцима пензија и корисницима социјалних давања, чини више од шест милиона успешно пријављених.

“ Такође, грађани који и даље немају личну карту су добили још времена да изваде тај лични документ. Наравно, потребно је да испуњавају друге прописане услове, односно да су пунолетни држављани Републике Србије са активним пребивалиштем у нашој земљи”, рекао је министар финансија.

Мали је додао да ће сви грађани који испуњавају услове прописане Уредбом добити једнократну новчану помоћ.

“Грађани немају разлога за бригу јер ће сви који су испунили услове добити новац. Свакога дана се исплаћују новчана средства за пола милиона грађана, тако да ће у наредних неколико дана сви бити исплаћени”, рекао је министар.

Он је поновио да редослед исплате не зависи од датума пријаве, већ да Управа за трезор свакога дана исплаћује средства одређеном броју банака, за одређени број њихових клијената, а тако да то укупно буде пола милиона исплата дневно. Такође, једна банка добија средства у неколико различитих дана.

 Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар