Почетна » Одбијена жалба Милутина Јеличића за одлагање издржавања затворске казне

Одбијена жалба Милутина Јеличића за одлагање издржавања затворске казне

од admin
0 коментар

 

Основни суд у Брусу у одговору Инсајдеру подсећа да је крајем децембра прошле године одбио као неосновану молбу Милутина Јеличића Јутке да одложи извршење казне затвора у трајању од три месеца.

На овакво решење Основног суда, Јеличић је уложио жалбу Вишем суду у Крушевцу који је јуче донео одлуку да његова жалба није основана.

„Следећи корак да се осуђени Милутин Јеличић по правноснажности решења Вишег суда у Крушевцу упути на издржавање казне затвора у трајању од 3 месеца“, додаје Основни суд у Брусу у одговору Инсајдеру.

Ово решење суда је правоснажно и извршно.

Подсетимо, у марту 2018. године крушевачка полиција поднела је кривичну пријаву којом је било обухваћено седам жена, а тужилаштво је покренуло поступак против Јеличића само у случају бивше сараднице Марије Лукић.

Тужилаштво је тражило јединствену казну затвора од седам месеци затвора за недозвољене полне радње и полно узнемиравање, док је суд оценио да за кривично дело полно узнемиравање тужилац није пружио довољно доказа и изрекао безусловну казну затвора у трајању од три месеца за недозвољене полне радње.

Јеличић је остао при ставу да је цео поступак политички мотивисан.

Виши суд у Крушевцу потврдио је почетком новембра прошле године пресуду према којој је бивши председник Општине Брус, Милутин Јеличић Јутка, осуђен на тромесечну затворску казну због недозвољених полних радњи на штету своје тадашње сараднице Марије Лукић.

Крушевачки Основни суд је пресуду којом је он осуђен на три месеца безусловне затворске казне за кривично дело недозвољене полне радње, а ослобођен за кривично дело полно узнемиравање, донео 10. јула, након чега су уследиле жалбе и Основног јавног тужилаштва и одбране, које је Виши суд одбио.

Јеличић оптужен и за трговину утицајем и злоупотребу службеног положаја

Уз овај поступак за сексуално узнемиравање који се води против Милутина Јеличића, истражује се и трговина утицајем, а Инсајдер је објавио да је бивши председник општине Брус прекршио условну казну на коју је већ осуђен због непријављивања имовине.

Он је, наиме, девет година крио да је власник стана у центру Београда. Ову некретнину је купио још 2011. године, али је, упркос законској обавези, до почетка 2020. није пријавио Агенцији за борбу против корупције.

Против Јеличића се води и поступак по кривичној пријави Министарства грађевинарства због сумње да је користећи свој положај и утицај који је имао као председник Општине прекршио закон у случају нелегалног објекта на Панчићевом врху.

Министарство сумња да је Јеличић у договору са инвеститорком Снежаном Митковић, посредовао и трговао својим утицајем дајући налог НН службеном лицу, да фалсификује службене исправе. Јеличић се у овом случају сумњичи за кривично дело трговина утицајем, а случај је преузело Више јавно тужилаштво у Краљеву.

Инсајдер је у емисији “Врх безакоња” објавио на које је све начине покушано да се спречи рушење нелегалног објекта на Панчићевом врху као и како су поједине институције у томе помагале инвеститорки Снежани Митковић.

У емисији Инсајдер о локалном шерифу из Бруса – Моћник без трона новинари Инсајдера бавили су се свим незаконитим радњама које се везују за Милутина Јеличића Јутку који је готово 20 година владао општином Брус.

 

Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар