Почетна » Велики број измена на линијама градског превоза од викенда: На једној траси трајаће до краја марта

Велики број измена на линијама градског превоза од викенда: На једној траси трајаће до краја марта

од Други Пишу
0 коментар

Измене почињу 11. или 12. марта, у зависности од улица у којима почињу радови

Секретаријаз за јавни превоз саопштио је да ће због радова у више улица доћи до измена на више линија јавног градског превоза почев од сутра. Промена трасе линија јавног превоза током радова у Улици ауто-пут за Загреб, затим у Водоводској улици, Гандијевој, на ауто-путу од Сурчина до Новог Београда.

Због радова на редовном одржавању у Улици ауто-пут за Загреб, на делу од зоне раскрснице са Улицом др Жоржа Матеа до зоне раскрснице са Улицом партизанске авијације, од 11. до 15. марта доћи ће до промена у раду линија јавног превоза.

Улица се у потпуности затвара за саобраћај током извођења радова. Возила јавног превоза саобраћаће у овом периоду на следећи начин:

– у смеру према Бежанијској коси, возила са линија 74, 75, 76, 612 и 708, као и ноћне линије 75Н ће се од раскрснице улица Тошин бунар и Др Жоржа Матеа кретати следећом трасом: Тошин бунар – улазна рампа на Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Шиду) – Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Шиду) – искључење са Булевара Арсенија Чарнојевића у зони скретања за Бежанијску косу – Улица партизанске авијације и даље редовним трасама;

– у смеру према граду, возила са линија 74, 75, 612 и 708, као и ноћне линије 75Н ће се кретати следећом трасом: Партизанске авијације – искључење за Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Нишу) у зони ТЦ „Оков” – Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Нишу) – искључење са Булевара Арсенија Чарнојевића у зони скретања за Тошин бунар – Тошин бунар и даље редовним трасама;

– у смеру према граду, возила са линије 76 ће се кретати следећом трасом: Бежанијска коса – Др Жоржа Матеа – Тошин бунар – улазна рампа на Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Шиду) – Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Шиду) – искључење са Булевара Арсенија Чарнојевића у зони скретања за Бежанијску косу – Партизанске авијације

– Ауто-пут за Загреб (улица поред ТЦ „Оков”) и даље редовном трасом до Улице Марка Челебоновића – Улица Марка Челебоновића – Партизанске авијације – искључење за Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Нишу) у зони ТЦ „Оков” – Булевар Арсенија Чарнојевића (смер према Нишу) – искључење са Булевара Арсенија Чарнојевића у зони скретања за Тошин бунар – Тошин бунар и даље редовном трасом.
На измењеном делу траса возила ће користити сва постојећа стајалишта.

Промена траса линија 58, 88 и 512 због хитних радова у Водоводској улици

Због хитних радова које изводе екипе Јавног комуналног предузећа „Београдски водовод и канализација” и затварања Водоводске улице у висини кућног броја 125, у суботу, 11. марта доћи ће до измене траса линија 58, 88 и 512.

Возила са ових линија саобраћаће од 8 до 20 часова преко Пожешке улице, Ендија Ворхола, Милорада Јовановића, Водоводске и даље редовним трасама.

Због радова у Гандијевој промењена траса линије 82

Због извођења друге фазе радова на отклањању квара на канализационој мрежи у зони раскрснице Војвођанске и Гандијеве улице, од 12. марта до 2. априла доћи ће до промена у раду линије јавног превоза 82, саопштено је из Секретаријата за јавни превоз.

Радови се изводе у десној коловозној траци Гандијеве улице, непосредно испред зоне саме раскрснице, у смеру ка Улици Јурија Гагарина. Предметни радови подразумевају потпуно затварање Гандијеве улице у овој зони, због чега ће возила са линије 82 у смеру ка Блоку 44 и даље саобраћати улицама: Гандијевом, Пере Сегединца, Мустафе Голубића, Војвођанском, Гандијевом и даље редовном трасом, док ће у супротном смеру саобраћати редовном трасом.

– Возила са линија 45, 71, 601, 601Н и 603Н се враћају на своје редовне трасе – наводи се у саопштењу.

Линија 602 саобраћа измењеном трасом

Током извођења радова на изградњи деонице додатка ауто-пута Е763, од Сурчина до Новог Београда, од 12. до 31. марта доћи ће до промене у раду линије јавног превоза 602.

Радови се изводе на коловозу у Виноградској улици, на делу од кружног тока Виноградске, Војвођанске, Сурчинске и Улице др Ивана Рибара до Војвођанске у зони стајалишта „Силоси”. Током извођења радова у овој фази доћи ће до потпуног затварања за саобраћај предметне деонице, због чега ће возила са линије 602 у оба смера саобраћати трасом: Војвођанска – кружни ток – Сурчинска – Војвођанска у Сурчину до терминуса СРЦ „Сурчин”.
Привремено се измешта стајалиште „Блок 61” за линије 45, 604, 605 и 610, гледано у смеру ка Блоку 45, на локацију која се налази стотинак метара даље у истом смеру.

Foto: Mateja Beljan

Телеграф

Можда ти се свиди

Оставите коментар