Почетна » Веселиновић пита повереницу и омбудсмана: Знате ли да у Задрузи живи и дечак (5)

Веселиновић пита повереницу и омбудсмана: Знате ли да у Задрузи живи и дечак (5)

од Други Пишу
0 коментар

Председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић упитао је Повереницу за заштиту равноправности и Заштитника грађана да ли су упознати са случајем петогодишњег дечака који већ три године, са мањим прекидима, живи у објекту ријалитија „Задруга“, који емитује ТВ Пинк. У том ријалитију је дечакова мајка Миљана Кулић, отац Иван Маринковић, као и бака Марија Кулић.

Веселиновић је током седнице у Скупштини Србије навео да се у јавности појавила информација да је у Задругу ушао и Миљанин син који се налази у „посебном делу имања који је опремљен само за њега“.

“Господо заштитници, али и ви господо министри и посланици у каквој ми то држави живимо, када су деца кривицом својих родитеља, али и државе предмет експеримента. Да ли се то на Пинку снима римејк чувеног филма ‘Труманов шоу’?”, упитао је Веселиновић.

Он је истакао да дете у Задрузи одраста у неприхватљивим условима, супротно Уставу, законима и међународним конвенцијама.

“Постоји информација да је мајци одузето старатељство и додељено баки, која такође живи у истом ријалитију. У шта смо претворили Србију, да ли је то Србија ‘за нашу децу’, како је гласио слоган Српске напредне странке? Нисте ваљда намеравали да Србија буде земља у којој се на овај начин експериментише са децом?“, упитао је Веселиновић.

Како су својевремео писали таблоиди, Миљана Куљић је са мајком и сином ушла у Задругу док је дечак био још беба, а њен захтев је био да има одвојену собу и људе који ће водити рачуна о њему.

У децембру прошле године дечак се први пут појавио пред камерама када је уведен међу такозване задругаре, иако наводно има део објекта опремљен само за себе. Његово понашање и реакције у сусретима са биолошким оцем, мајком и њеним партнером били су тема којојм су се таблоиди данима бавили.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар