Почетна » Веселиновић поручио да МОРАМО подржава протест просветних радника

Веселиновић поручио да МОРАМО подржава протест просветних радника

од admin
0 коментар
moramo

 “Залажемо се за већа буџетска улагања у просвету како би се обезбедио бољи материјлни положај наставника и запослених у образовању, али и омогућили већи ресурси за саме школе, како бисмо обезбедили квалитетно образовање за све ђаке” – поручио је Роберт Козма кандидат за народног посланика коалиције МОРАМО.

moramo

“Данас подржавамо протест Уније синдиката просветних радника Србије. Солидарно са њима стојимо у борби за боље услове на раду. Они најбоље знају како могу да реше проблеме са којима се свакодневно суочевају, и они морају да буду укључени у реформе нашег образовног система.” – поручио је Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника Београда коалиције МОРАМО и додао да је добар град онај град у коме имамо добро и квалитетно образовање за све.

moooramo 222

“Подржавамо протест због тога што сматрамо да се глас оних који су укључени у процесе образовање врати у формулисање политика. Оно што се данас дешава на терену јесте да су просветни радници потпуно обесправљени и не учествују у доношењу одлука. Тиме се заправо губе кључни ресурси, а то су знања и компетенције оних актера који су заправо најадекватнији да одлучују о систему образовања.” – изјавила је Ирена Фикет.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

20 − 13 =