Почетна » Због објаве на Фејсбуку против СНС премештен у котларницу, протест у Апатину

Због објаве на Фејсбуку против СНС премештен у котларницу, протест у Апатину

од admin
0 коментар

 

Статус на фејсбуку коштао га је позиције на послу, а један лајк донео је и претње. Саша је био возач директорке Бање Јунаковић, све док на друштвеној мрежи није поделио одломак из емисије Ивана Ивановића.
 
„Позван сам на разговор и када ми је директорица скренула пажњу шта делим на фејсбуку, прво сам се нашао изненађен. Због чега? До тада смо, опет кажем, имали изванредан однос. Рекла ми је да ја не могу као запослени да пишем против странке за коју она ради“, рекао је Саша Петровић, запослени у Бањи Јунаковић.
 
Одмах је пребачен на друго радно место, у котларницу. Недељу дана касније спорно је било то што је означио да му се допада снимак који приказује организован аутобуски превоз на митинг владајуће странке.
 
„Речено ми је да мобилни телефон оставим код секретарице, мој мобилни телефон. Питала ме је зашто то радите? Зашто сте лајковали.. просто нисам могао да верујем да има неко задужен да прати мој профил и гледа шта ја радим“, каже Петровић.
 
Највише га је погодила, каже, претња упућена супрузи.
 
„Хоћете сад да окренем један број? Немојте ме терати да окренем један број“, препричава.
 
Због тога је одлучио да проговори. Најпре он, а потом и колегиница Нада која је због притисака потражила лекарску помоћ. Дошла је на протест, али не жели пред камере. Тридесетак људи окупило се у центру Апатина да их подржи.
 
„Директора је пред својим радницима изјавила следеће: Радници бање су јадни, бедни, сиромашни, смрде и имају право само да ћуте“, чуло се на протесту подршке.
 
И протест „1 од 5 милиона“ прошлог петка био је посвећен радницима Бање Јунаковић. Организатори кажу – о притисцима су и раније слушали од запослених, али сада се први пут неко усудио јавно да проговори.
 
„Она је такође страначки постављена од стране СНС-а. Због тога смо и тражили од Српске напредне странке њену оставку, јер није усамљен случај. Тражили смо такође од осталих запослених да се слободно изјасне, да се ослободе страха, јер то је једини начин да се такве ствари у Србији спрече“, каже Дејан Бачић, из Удружења грађана „Без страха“.
 
А радници се за сада не одазивају, иако оних који трпе претње, према речима Саше и Наде, има још. На наше позиве није се одазвала ни директорка Бање Драгана Мрђенов.
Наташа Ковачев   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар