Почетна » УНС: Бивши председник општине Гроцка тужио новинара којем је изгорела кућа

УНС: Бивши председник општине Гроцка тужио новинара којем је изгорела кућа

од admin
0 коментар

 

Како наводи УНС, тужба је, осим на адресу Јовановићеве изгореле куће, стигла и уреднику портала Жиг инфо Жељку Маторчевићу и бившем комуналном инспектору Гроцке Срећку Васићу, који је био саговорник у тексту објављеном на том сајту.

„У тужби стоји да су се Маторчевић, Јовановић и Васић, заједничким поднеском 3. септембра прошле године обратили Општинском правобранилаштву Гроцке износећи ‘врло увредљиве квалификације’ на рачун Симоновића ‘повређујући му чак и најдубља осећања према оцу’, због чега Симоновић тражи 300.000 динара“, навео је УНС и додао да се додаје да је Маторчевић у текстовима објављеним на разним интернет порталима „страницама изузетно увредљиве садржине“ узроковао штету Симоновићу.

УНС додаје да је поднесак поднет у време када је Симоновић био председник општине због чега то посебно доприноси интензитету психичког бола, јер су он и његови преци градили добре међусобне односе и поштовање међу суграђанима.

„О овоме највише сведочи чињеница да је на последњим локалним изборима убедљиву победу однела листа чији је подносилац био Драгољуб Симоновић, а као што вам је познато код спроводјења локалних избора је управо лични квалитет и способност лица са листе пресудна за изборну победу“, наводи се у тужби и додаје да „није потребно посебно ни образлагати колику стигму и душевни бол наноси Симоновићу тврдња да му је отац инцестоидан“.

Новинар портала Жиг инфо Милан Јовановић рекао је УНС-у да нису тачни наводи из тужбе да су у поднеску навели да му је отац инцестоидан.

„Под плаштом страначке припадности, кријући се у сенци Вучића, наносиће ненадокнадиву штету и Грочанима и Републици и странци и самом председнику, охоли, сујетни и самовољни властодржац, председник општине Драгољуб Симоновић свакодневно, већ пуних шест година, истрајава у незаконитим и криминалним радњама зарад личног богаћења и користи“, наводи се у поднеску.

У њему се додаје да је укупно имање које је Симоновић поседовао док је био „контролор кола у ЈП Железнице Србије са средњом школом за машинског конструктора“ били кућа од 50 метара квадратних и нешто окућнице, а да након уласка у политику он почиње „вртоглаво да се богати“.

„За само шест година владања Симоновићево богатство добија екстремне размере. Проширио је кућу на око 1.000 квадрата. Саградио је кћерки нову кућу са две гараже, у Малој Иванчи саградио ташти кућу са три гараже, поставио скупоцену ограду од кованог гвожђа, двориште поплочао каменом, саградио вилу на Сребрном језеру од око 500 квадрата; изградио сопствену марину за јахту, дошао у посед парцеле ПКБ Воћарске плантаже коју издаје у закуп ЕКО Гроцка, дошао у посед стана (води се на кћерку) у улици Књегиње Зорке 11“, наводи се поднеску.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар