Почетна » Министарство одбране: Штрајк глађу станара „Бристола“ не може ништа променити

Министарство одбране: Штрајк глађу станара „Бристола“ не може ништа променити

од admin
0 коментар

 Из Министарства су поново позвали оне који су остали у „Бристолу“ да се одмах уселе у станове за привремени смештај, а који су добијени од града Београда, у улици Уроша Мартиновића на Новом Београду и Гостиварској улици на Вождовцу, а које су станари одбили да прихвате.

Министарство одбране наводи и да остаје при ставу да ће поштовати закон и да не може испунити захтеве лица која су остала у „Бристолу“ да им се, мимо закона, додели трајни стамбени смештај.

„Штрајк ту не може ништа променити“, истиче се у саопштењу.

Како је наведено, у Министарству одбране и Војсци Србије постоји јединствена ранг листа стамбених интересената за више од 18.000 лица и када би бившим станарима „Бристола“ доделили станове против закона и мимо постојеће ранг листе, 18.000 активних припадника и пензионера имало би право да Министарство одбране тужи и добије тужбу.

„Због сличних кршења закона у 2008. години, Министарство одбране је у последње две године исплатило шест милијарди динара на име судских пресуда по тужбама за дискриминацију резервиста. Зато се таква кршења закона неће поновити. У свом поступању Министарство одбране руководиће се искључиво законским могућностима за решавања тог питања“, истиче се у саопштењу.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар