Почетна » Мигрант у Грачаници пронађен сакривен у мотору аутобуса

Мигрант у Грачаници пронађен сакривен у мотору аутобуса

од admin
0 коментар

 

Након што је приметио, возач је одмах позвао полицију и установљено је да је у мотору возила сакривен мигрант. Он је после привођења предат јединици за миграције у главној дирекцији у Приштини.

Реч је о мигранту која већ дуже време борави на територији Косова у јединици за миграције, али се слободно креће, рекао је командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић, наводећи да је држављанин Марока. Трајковић је истакао да је у питању први овакав случај забележен на територији општине Грачаница.

Иначе, током 2019. године на Косово је илегално ушло 911 особа за које се сумња да су из Сирије, иако нису поседовали лична документа којим би потврдили држављанство, навео је у писаној изјави за РТК2 портпарол полиције Косова Даут Хоџа.

Он напомиње да су сви они након уласка на Косово затражили међународну заштиту и смештени су у центар за азил и да према Закону о азилу имају право на слободу кретања на територији Косова.

Хоџа наглашава да за сада нема пријављених инцидената у којим су учествовали мигранти.

Током прошле године и првих месеци у овој години многе групе азиланата које су илегално ушле на Косово из Албаније задржане су на граничном прелазу, али постоје и случајеви који долазе из других земаља пошто им је намера да преко Косова пређу у Србију и даље у државе ЕУ.

Центар за азил је отворен и све избеглице, након што добију идентификациону карту, имају могућност да се слободно крећу ван центра од 8 до 22х.

„У већини случајева након три до четири дана боравка у овом центру дешава се да се не врате. Они настављају пут ка свом циљу. Поред држављана Авганистана, који чине већину, овде има и држављана Сирије, Либије, Ирана, Ирака”, навео је портпарол полиције Косова.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар