Почетна » У Чачку 50 људи из Завода за јавно здравље из Чачка у карантину

У Чачку 50 људи из Завода за јавно здравље из Чачка у карантину

од admin
0 коментар

 

У Чачку је регистровано четворо заражених корона вирусом, а делимично је угрожен и рад Завода за јавно здравље Чачак, па је Завод за јавно здравље у Краљеву делом преузео посао микробиолошких анализа, рекао је директор Завода за јавно здравље у Краљеву Александар Мацан.

Он је рекао да је то због тога што је 50 људи Завода за јавно здравље из Чачка у карантину.

Мацан каже да је колегиница оболела од коронавируса на кућном је лечењу, али је 50 радника чачанског Завода за јавно здравље у изолацији.

Не желе грађане у изолацији у својој близини, било и инцидената

Директор Завода за јавно здравље у Краљеву Александар Мацан рекао је после седнице Штаба за ванредне ситуације да је да је био запрепашћен бројем људи и редовних линија превоза које свакодневно саобраћају према иностранству и из иностранства.

Он је рекао и да постоји велики притисак од стране локалног становништва, због људи који стижу из иностранства.

Иако су људи углавном прошли карантине у земљама из којих долазе, нису болесни, али су у самоизолацији из превентивних разлога, према речима Александра Мацана, околина их, међутим, не прихвата, а било је чак и инцидената.

Први случај коронавируса у Горњем Милановцу

Први случај коронавируса регистрован је у Горњем Милановцу, док се 18 особа налази у изолацији.

Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић изјавио је да је особа код које потврђен вирус, запослена у Чачку, где је и заражена.

Ненад Божовић    Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

three × 4 =