Почетна » Министарство тврди: Стопирање социјалних давања грешка, исплата се наставља

Министарство тврди: Стопирање социјалних давања грешка, исплата се наставља

од admin
0 коментар

 

Због актуелне епидемиолошке ситуације и спречавања ширења коронавируса, протекле недеље Пошта Србије обавестила је грађане да ће исплата социјалних давања и новчаних накнада бити обустављена до даљег.

Због таквог обавештења, које је дочекало грађане на вратима пошта у Србији, реаговао је ресорни министар, Зоран Ђорђевић, који је поручио да је – како је у саоштењу за јавност навео – информисан да је у питању грешка и да од Јавног предузећа Пошта Србије захтева да се са исплатама хитно настави.

Иако су упити телевизије Н1 упућени руководству Пошта Србије остали без одговора, у Контакт центру нам је речено да је донета одлука да се исплате настављају. А то се односи на исплату: дечијег додатка, инвалиднине, новчане социјалне помоћи, посебне новчане накнаде, накнаде за негу и помоћ другог лица, накнаде за породични смештај, родитељског додатка и накнаде – тржиште рада.

Због новонастале ситуације и забране кретања за особе старије од 65 година, за пензионере једно од главних питања било је и како ће им бити исплаћене пензије?

У медијима се помињало више модела – од тога да ће пензије бити достављане на кућну адресу до тога да ће бити уведени мобилни баномати који би најстаријим суграђанима били доступни испред кућа или зграда у којима живе.

Док се чека да Влада саопшти коначан модел, из Немањине 11 поручују да је извесно да пензије неће каснити и да ће пензионерима бити исплаћена и једнократна новчана помоћ у износу од четири хиљаде динара.

Маја Ђурић    Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

eleven + seven =