Почетна » Васиљевић: Нове мере за Београд, Ниш и Ваљево, још се не зна какве ће бити

Васиљевић: Нове мере за Београд, Ниш и Ваљево, још се не зна какве ће бити

од admin
0 коментар

 

Она је за телевизију Прва рекла да је председник Србије Александар Вучић јуче на састанку кризних штабова питао лекаре да ли је потребно затварање та три града и да су они рекли да за сада то не треба радити и да ситуацију поново треба размотрити за 24 сата.

Васиљевић је истакла да мера изолације целог града подразумева да не постоји транспорт између градова и да људи не могу да изађу и уђу у град, да се зараза не би ширила, али да би у том требало да буде омогућено снабдевање храном.

 

Она је рекла да више нема ресорних министара, већ да су сви ресорни и задужени да помогну Србији, јер Србија мора да се бори скоро сама, јер нема солидарности, али је нагласила важност помоћи из Кине и Норвешке.

Упитана којих се мера придржава кабинет председника, Васиљевић је рекла да сви чланови кабинета па и председник пролазе мерење температуре, дезинфекцију руку, стављање маски и рукавица, а да су конференције померене у Палату „Србија“ јер тамо може да се направи довољан размак међу људима.

Она је рекла да су новинари подељени у две групе и да су у једној телевизије и новинске агенције, којима се председник обраћа по најважнијим питањима, а да су у другој групи новине и портали којима ће се председник обратити касније и додала да је држава великим медијским кућама послала и заштитну опрему.

Васиљевић је оценила да је током пандемије коронавируса већина медија у Србији на висини задатка и да је ситуација са медијима боља него у време поплава и да новинари проверавају информације које добију преко друштвених мрежа пре него што нешто објаве.

„Већина њих доста добро ради“, поручила је Васиљевић и додала да медији треба да приказују људима оно што се дешава у светским метрополама.

Она је рекла да државни органи по неколико пута проверавају информације пре него што их дају медијима и да су председник, премијерка, оба кризна штаба и лекари донели одлуку да од првог дана грађани имају све податке и да се ништа не крије.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + 20 =