Почетна » Војни синдикат: Јављају нам се војници, кажу да им недостају заштитна средства

Војни синдикат: Јављају нам се војници, кажу да им недостају заштитна средства

од admin
0 коментар

 

„Забринути су због недостатка заштитних средстава, пре свега маски и рукавица, као и дезинфекционих средстава, при чему указују на то да се претпостављене старешине не обазиру на њихове захтеве да им се ова средства обезбеде. Често се дешава да једну маску и један пар рукавица користе више дана“, пренео је Војни синдикат.

Како је наведено, велики број примедби односи се на „непоштовање смерница Владе Србије“ о организацији рада, јер се од припадника ВС тражи да у великом броју долазе на посао и да се тамо само „непотребно групишу при чему нису свима обезбедјена заштитна средства и где су изложени повећаном ризику од заразе“.

„У више јединица забележено је да се хроничним болесницима, брачним паровима са децом до 12 година и онима који брину о старим и немоћним члановима породице, не омогућава рад од куће, већ се инсистира на томе да свакодневно долазе на посао, чак и ако им превоз до посла није обезбеђен“, наведено је у саопштењу.

Такође је наведено „да неки припадници Војске на посао долазе са симптомима заразе“, а да они који су ангажовани вишедневно, немају адекватну и квалитетну исхрану тако да коментаришу да мигранти имају боље оброке од њих.

„Припадници ВС који имају симптоме заражености новим коронавирусом, не упућују се на тестирања, нити у изолацију већ се од њих тражи да се прво физички јаве у јединицу где нестручна лица која нису медицинске струке врше тријажу и процену тога ко је и да ли је потенцијални заражени, при чему део њих бива спречен да се јави лекару или на број телефона који је за то намењен“, тврди овај синдикат.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар