Почетна » Тест самопроцене на инфекцију коронавирусом

Тест самопроцене на инфекцију коронавирусом

од admin
0 коментар

 Брнабић је на свом Твитер налогу навела да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

 

Она је објаснила да се налази аутоматски шаљу на радне листе лекарима у КОВИД-19 амбулантама формираним при домовима здравља (24 часа).

Ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и победићемо само заједно, написала је премијерка, уз поруку „останите код куће“.

Брнабић је такође поставила и линк https://www.e-zdravlje.gov.rs/landing/  и упутила на сајтове https://covid19.rs  и  https://chats.viber.com/covid19info.

На сајту Владе Србије пише да је на сајту еЗдравље Министарства здравља постављено ЦОВИД-19 обавештење, у којем се наводи да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара дома здравља у систему надзора над ЦОВИД-19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на ЦОВИД-19 са лекаром.

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену на инфекцију коронавирусом, на основу које ћете добити смернице о даљем поступању и директну електронску комуникацију са респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи да постављате питања у вези са овим вирусом, наводи се на сајту Владе Србије.

Да би се приступило функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања, који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само ЦОВИД-19 самопроцене и комуникације са респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко Портала еЗдравље – одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала

Трећи је пријава преко eID.gov.rs јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар