Почетна » Нове мере Владе: Забрањен рад салона, кладионица, заставе на пола копља

Нове мере Владе: Забрањен рад салона, кладионица, заставе на пола копља

од admin
0 коментар

 

Како је саопштила Влада, донета је одлука о затварању свих кладионица, коцкарница и аутомат клубова и они од данас своју делатност могу обављати искључиво електронским путем.

Одлучено је за одређена занимања кућна самоизолација важи 14 дана, уместо 28 – то се односи на здравствене раднике, затворске чуваре, као и припаднике Министарства унутрашњих послова и војске.

„Битно је нагласити да се овом одлуком не нарушава здравље припадника ових професија, већ се превентивно продужење кућне самоизолације на њих неће односити“, истиче се у саопштењу Владе Србије.

Своје радне задатке обављаће уз потпуну заштитну опрему и њихово здравствено стање ће се редовно пратити, додаје се у саоштењу.

Влада је одлучила да заставе на свим јавним институцијама од данас па до даљег буду спуштене на пола копља.

Влада је навела да ће наставити да са највећом пажњом прати развој ситуације у вези са коронавирусом и прилагођава све мере, ослањајући се искључиво на савете стручњака и још једном апеловала на грађане да се придржавају свих мера без изузетка, како би сви заједно, како кажу, што пре из ове битке изашли као победници.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар