Почетна » Кон: Укупно 75 запослених у Народном фронту „удаљено с посла“ због коронавируса

Кон: Укупно 75 запослених у Народном фронту „удаљено с посла“ због коронавируса

од admin
0 коментар

 „Укупно 46 је позитивних, плус они којима није урађен тест, али из предострожности и потребе изолације нису на послу. Сви позитивни су били у контакту са 150 особа, које су потпуно здраве, под надзором су и раде, уз коришћење пуне заштитне здравствене опреме“, рекао је Кон.

Кон наводи да се свим запосленима мери температуру при доласку на посао, уз обавезу дезинфекције руку.

„Забрањене су посете, запослени се удаљавају с посла по појави симптома инфекције, уз обавезу тестирања. Врши се тријажа свих пацијенткиња на пријему, у сваком случају сумње код пацијенткиња оне се упућују у КБЦ Драгиша Мишовић. Више пута дневно врши се дезинфекција свих просторија клинике, безконтактно се мери температура свим пацијенткињама и бебама више пута дневно“, рекао је између осталог Кон.

Он је додао, кад је реч о Ћуприји, да су четири лекара и четири медицинска техничара позитивна на коронавирус, а да се у кућној изолацији налази седам лекара и троје техничара.

Кон је истакао да је јасно да креће „стрми успон“ и да „наилази талас који нас неће мимоићи“. И даље је умерени оптимиста, каже, уз веру да ћемо „врх“ дочекати много нижи него у другим земљама.

„Налазимо се у озбиљној ситуацији, 800 хоспитализованих већ прелази капацитете, да нисмо имали добро припремљене импровизоване болнице били би у још већем проблему“, рекао је он.

Наглашава да је напад на мере „напад на здравствену безбедност“.

„Ако се не разуме да је потребно спречити ширење вируса, тешко је даље разговарати са неким ко напада предузете мере“, каже Кон.

Кон је рекао да тестирање постаје највећи проблем и да је, њему лично, нејасно зашто постоји „застој“.

„Очигледно да постоји неки, мени бар недовољно јасан разлог, због чега постоји застој. То је нешто што превасходно мора да се разреши, јер прилив постаје све већи“, подсећа Кон.

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + two =